V mléce rozmícháme droždí, ostatní přísady dáme na vál, přidáme droždí s mlékem a zaděláme těsto. Ihned vyválíme, vykrajujeme různé tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
2
Na plechu necháme 30 minut kynout a potom upečeme v hodně vyhřáté troubě dozlatova. Hotové, ještě horké pečivo obalíme v moučkovém cukru, do kterého jsme přidali vanilkový cukr.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina Kroufková
|12. 12. 2009 20:14
Tak nevím. Po upečení se hrozně drobí, některé sušenky se úplně rozpadly na malé drobečky. Ani chuťově to není nic extra. Ale to že by se to nesnědlo určitě nehrozí :)
Alina
|13. 12. 2005 19:22
Tohle dělám na Vánoce pravidelně, vykrajuji malé tvary a dělám tak 10 dní před Vánoci
Marie Svobodová
|13. 12. 2005 00:06
Paní Vencová hodí se mezi vánoční cukroví? Pokud ano jak dlouho před vánocemi se dá udělat? Děkuji
Hana Janů
|10. 6. 2005 19:40
Fakt dobré
Luba
|8. 6. 2005 22:09
Je to fakt dobré cukrovíčko, celý byt zavonělo, venku je zima, tak jsem si přišla jako o Vánocích, už ale nezbylo všichni se na nej vrhli jako bezední
Hanča
|30. 1. 2005 18:42
Ano je to cukroví, vykrajuji malými formičkami, hned se po tom zapráší. Dělám to již dlouho a chutná nám
Alena Šebestová
|29. 1. 2005 14:16
Opravdu dobré. Jen pozor není to buchta, ale spíše cukroví.