• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kynuté lívance mojí babičky
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté lívance mojí babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 97
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lívance

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      l mléko
  • Kvásek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • mléko trochu vlažného
    • 50
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Mléko nalejeme do mísy, trošku osolíme, přidáme vejce a zašleháme. Přidáme hotový kvásek a hladkou mouku, ale už nemícháme, jen necháme na teplém místě kynout. Po vykynutí naléváme těsto na vymaštěný lívanečník a opékáme z obou stran.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Já nechávám těsto kynout dvakrát, lívance jsou pak nadýchanější a jemnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jitka | 17. 2. 2017 13:52

    vynikající.. <3 <3 <3

  • nama | 11. 2. 2017 17:13

    Výborné. Chvilku to bylo jako hrnečku var! Ale mňam

  • Martinjares | 7. 11. 2015 12:02

    je to výborný úplně báječný ☺☺☺☺☺☺

  • ondra | 9. 8. 2014 16:50

    dobře zavolej čekám :-* :-* :-* :-* :-* :-* <3 <3 sem nažhavenej :-* :-* :-* :-* a muj kamarad taky :-* :-* :-* <3 <3 <3 <3 <3 <3 i mi stojí <3 <3 <3

  • natali | 9. 8. 2014 16:49

    já se hlásím a sex navždy dobře zavolám ti cukroušku :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

  • 159325165 moje číslo čekám na tebe :) | 9. 8. 2014 15:14

    sex sex sex sex sex sex sex sex sex miluju sex kdo chce semnou <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* jemi jedno jesi trvali sex a vztah enbo jen sex a odejit napis sem ja sex a co jesi navzdy nebo jen sex a odejit :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • hana | 9. 8. 2014 11:05

    skusila jsem je a povedli se mi byly vinikajíci tento recept využívám furt :-) je to báječný recept <3

  • kety333 | 2. 7. 2014 16:51

    jo jo taky nám mooc chutnaly :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 18. 3. 2014 19:13

    chutné a pěkně nadýchané... jen pro představu - dělala jsem z poloviční dávky a vyšlo mi to cca na 40 - 45 lívanců (velikost - dělané na klasickém lívanečníku)

  • Jitule | 5. 1. 2014 23:32

    ...bylo toho málo...

  • Jitule | 5. 1. 2014 23:30

    Výborný receptík! Dělala jsem jen z polovičního množství, ale bylo toho, a to jsme jenom dva dospěláci s jedním prckem :-D. Takže se litru mléka opravdu nebojte!

  • Dalenka | 24. 10. 2013 12:21

    Výborný recept, naházela jsem to domácí pekárny a pak jsem jen smažila a smažila....:)

  • Michaela | 17. 8. 2013 19:58

    No je toho dost, mi se podařilo udělat asi 55 ks :-)

  • Lada Kratochvilová | 2. 8. 2013 17:58

    ještě jsem to neskoušela a trochu se bojím toho kolik toho bude protože to půl kila mouky a litr mléka mě děsí :-)

  • Petan | 27. 5. 2013 22:21

    Děkuji za recepit jsou moc dobrý :-)

  • Keťan | 26. 10. 2012 22:13

    Byly úplně v pohodě! Diky! :-)

  • Denisa | 2. 9. 2012 14:09

    :-P :-P :-P

  • Lienka | 7. 8. 2012 20:40

    "Páteční lívance" boli lepšie. :'(

  • broucicek.e | 17. 7. 2012 13:56

    Moc dobré a díky domací pekárně i rychlé :-)

  • Lenka | 30. 7. 2011 15:31

    Naprosto luxusní a s použitím domácí pekárny jednoduché. Do pekárny jsem najednou "naházela" všechny ingredience (žádné rozlišování kvásku a těsta, prostě vše najednou), pekárna vše najednou zpracovala, nechala vykynout a těsto bylo hotovo. Pak už zbývalo jen osmažit a mohli jsme se do téhle mňamky pustit. Musím říct, že jsem si dlouho takhle nepochutnala. Dobré, levné, jednoduché. Pokud nejste osmičlenná rodina, doporučuji dělat z nižší dávky.

  • lenka | 14. 5. 2011 08:15

    Moc dobré a snadné :) Děti je snědli úplně všechny.... ;-)

  • martina | 21. 11. 2010 12:03

    Lidi,probůh,když tady dáváte recepty,tak v normálním množství!!!Z předepsaného receptu jich dělám tolik,že děti v Albánii by měli co jíst minimálně 2 dny....komplet všechny!Jinak super ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 26. 10. 2010 16:43

    1*,výborné!Každý má rád s něčím jiným:se skořicí a cukrem,marmeládou,žahourem,sladkým tvarohem...:-)

  • Michala Sebkova | 30. 8. 2010 16:52

    Moc dobre, delala jsem jen z polovicni davky a ve dvou jsme je snedli naposezeni mnam

  • Dana Illéšová | 30. 11. 2008 13:08

    lívance jsou úža mám dva malé caparty můžou se po nich utlouct..............a pochvala zazněla i od babičky

  • jarmila Matulová | 29. 12. 2007 10:25

    musím říct že jsem si postup zvolila tak že jsem do kvásku rozklepla vejce přidala sůl cukr mouku a za stálého míchání přilévala mléko-věřím že to dopadne na výbornou.jestli né tak dám vědět.

  • lenča | 18. 9. 2007 08:27

    Dávám za jedna!je super!

  • Markéta | 15. 7. 2007 09:14

    Thnx za tento recept...i když mi je pouhých 15 tak se musím pochválit-dopadlo to výýýborně,ani jsem nečekala tak kladnej výsledek...nvm,proč tady někdo naráží na postup,pač já ho pochopila a taky musí člověk u toho vaření trochu improvizovat...:D Tak ještě jednou moc dík...:)

  • Andrea | 18. 6. 2007 21:59

    zítra je vyzkoušíma a pak dám vědět jaké jsou ale podle ohlasů jistě dobré

  • superman | 14. 6. 2007 12:27

    je to píčovina

  • innana innana | 25. 5. 2007 13:59

    Zkusila jsem a jsou vynikající - jako od babičky. Dle jirky jsem je zamíchala, pravda je, že ta forulace zavádí, ale jinak super!!!

  • jirka | 9. 9. 2006 16:44

    takze jsem to musel nakonec zamichat aby to vykynulo mas ze 5 kdyz neumis poradne popsat recept a jini to po tobe chcou udelat a zbytecne znici ingredience nechal bych ti proplatit od vsech co se jim to nepovedlo uctenku!!!!!!!!

  • jirka | 9. 9. 2006 14:30

    tak ted jsem jsem zadelal testo na livance podle tohoto receptu a jsem zvedav jak to dopadne pak dam vedet

  • Morbid | 5. 9. 2006 23:45

    Nemá chybu jednoduše a rychle:-))

  • pavla | 15. 8. 2006 16:25

    No přece potom už nemíchat metlemi (po přidání kvásku). Opravdu krátký, ale myslím velmi srozumitelný recept. Určitě vyzkouším.

  • Věra | 26. 7. 2006 11:08

    Myslím, že když přidáme kvásek a hl.mouku do mléka s vejci nutné těsto před vykynutím promísit a pak nechat kynout. Dát mouku s kváskem do mléka s vejci a nemíchat a nechat vykynout a rovnou nalévat bez promíchání na lívanečník a péci mě moc nesedí. určitě bych si postup přispůsobila.

  • Marie Plesková | 26. 7. 2006 10:27

    Je to krátce napsané a srozumitelné.Nechápu, kdo tomuto receptu nerozumí.Je to super.Díky

  • Ivana | 27. 6. 2006 12:37

    Já bych to normálně zadělala jako každé kynuté těsto a fertig! Žádná věda.

  • Anonym | 27. 6. 2006 10:25

    No, nevím z toho hlavu ani patu.

  • Kája | 10. 7. 2005 19:03

    Prosím , můžete mi někdo vysvětlit , "přidat kvásek a mouku " , ale nemíchat??? A nechat kynout dvakrát, to dělám také u většiny kynutých těst, ale samozřejmě se to musí snad přemísit , ne? Takže mně opravdu docela zajímá ten Váš postup, jak je to myšleno. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Lívance Kynuté
Pokrmy Sladké Oběd Svačina Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

27
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
24
Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Zapečená kuřecí prsa se…
23
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
17
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Kynuté knedlíky plněné masem
Kynuté knedlíky plněné masem
Kynuté knedlíky s hroznovým vínem
Kynuté knedlíky s hroznovým vínem
Kynuté koláče od maminky
Kynuté koláče od maminky
Kynuté lívance s malinami
Kynuté lívance s malinami
Kynuté makové buchty
Kynuté makové buchty
Kynuté máslové koláčky
Kynuté máslové koláčky
  • Recepty.cz
  • Kynuté lívance mojí babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact