• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kynuté lívance mojí babičky
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté lívance mojí babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 99
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lívance

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      l mléko
  • Kvásek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • mléko trochu vlažného
    • 50
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Mléko nalejeme do mísy, trošku osolíme, přidáme vejce a zašleháme. Přidáme hotový kvásek a hladkou mouku, ale už nemícháme, jen necháme na teplém místě kynout. Po vykynutí naléváme těsto na vymaštěný lívanečník a opékáme z obou stran.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Já nechávám těsto kynout dvakrát, lívance jsou pak nadýchanější a jemnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jitka | 17. 2. 2017 13:52

    vynikající.. <3 <3 <3

  • nama | 11. 2. 2017 17:13

    Výborné. Chvilku to bylo jako hrnečku var! Ale mňam

  • Martinjares | 7. 11. 2015 12:02

    je to výborný úplně báječný ☺☺☺☺☺☺

  • ondra | 9. 8. 2014 16:50

    dobře zavolej čekám :-* :-* :-* :-* :-* :-* <3 <3 sem nažhavenej :-* :-* :-* :-* a muj kamarad taky :-* :-* :-* <3 <3 <3 <3 <3 <3 i mi stojí <3 <3 <3

  • natali | 9. 8. 2014 16:49

    já se hlásím a sex navždy dobře zavolám ti cukroušku :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

  • 159325165 moje číslo čekám na tebe :) | 9. 8. 2014 15:14

    sex sex sex sex sex sex sex sex sex miluju sex kdo chce semnou <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* jemi jedno jesi trvali sex a vztah enbo jen sex a odejit napis sem ja sex a co jesi navzdy nebo jen sex a odejit :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • hana | 9. 8. 2014 11:05

    skusila jsem je a povedli se mi byly vinikajíci tento recept využívám furt :-) je to báječný recept <3

  • kety333 | 2. 7. 2014 16:51

    jo jo taky nám mooc chutnaly :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 18. 3. 2014 19:13

    chutné a pěkně nadýchané... jen pro představu - dělala jsem z poloviční dávky a vyšlo mi to cca na 40 - 45 lívanců (velikost - dělané na klasickém lívanečníku)

  • Jitule | 5. 1. 2014 23:32

    ...bylo toho málo...

  • Jitule | 5. 1. 2014 23:30

    Výborný receptík! Dělala jsem jen z polovičního množství, ale bylo toho, a to jsme jenom dva dospěláci s jedním prckem :-D. Takže se litru mléka opravdu nebojte!

  • Dalenka | 24. 10. 2013 12:21

    Výborný recept, naházela jsem to domácí pekárny a pak jsem jen smažila a smažila....:)

  • Michaela | 17. 8. 2013 19:58

    No je toho dost, mi se podařilo udělat asi 55 ks :-)

  • Lada Kratochvilová | 2. 8. 2013 17:58

    ještě jsem to neskoušela a trochu se bojím toho kolik toho bude protože to půl kila mouky a litr mléka mě děsí :-)

  • Petan | 27. 5. 2013 22:21

    Děkuji za recepit jsou moc dobrý :-)

  • Keťan | 26. 10. 2012 22:13

    Byly úplně v pohodě! Diky! :-)

  • Denisa | 2. 9. 2012 14:09

    :-P :-P :-P

  • Lienka | 7. 8. 2012 20:40

    "Páteční lívance" boli lepšie. :'(

  • broucicek.e | 17. 7. 2012 13:56

    Moc dobré a díky domací pekárně i rychlé :-)

  • Lenka | 30. 7. 2011 15:31

    Naprosto luxusní a s použitím domácí pekárny jednoduché. Do pekárny jsem najednou "naházela" všechny ingredience (žádné rozlišování kvásku a těsta, prostě vše najednou), pekárna vše najednou zpracovala, nechala vykynout a těsto bylo hotovo. Pak už zbývalo jen osmažit a mohli jsme se do téhle mňamky pustit. Musím říct, že jsem si dlouho takhle nepochutnala. Dobré, levné, jednoduché. Pokud nejste osmičlenná rodina, doporučuji dělat z nižší dávky.

  • lenka | 14. 5. 2011 08:15

    Moc dobré a snadné :) Děti je snědli úplně všechny.... ;-)

  • martina | 21. 11. 2010 12:03

    Lidi,probůh,když tady dáváte recepty,tak v normálním množství!!!Z předepsaného receptu jich dělám tolik,že děti v Albánii by měli co jíst minimálně 2 dny....komplet všechny!Jinak super ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 26. 10. 2010 16:43

    1*,výborné!Každý má rád s něčím jiným:se skořicí a cukrem,marmeládou,žahourem,sladkým tvarohem...:-)

  • Michala Sebkova | 30. 8. 2010 16:52

    Moc dobre, delala jsem jen z polovicni davky a ve dvou jsme je snedli naposezeni mnam

  • Dana Illéšová | 30. 11. 2008 13:08

    lívance jsou úža mám dva malé caparty můžou se po nich utlouct..............a pochvala zazněla i od babičky

  • jarmila Matulová | 29. 12. 2007 10:25

    musím říct že jsem si postup zvolila tak že jsem do kvásku rozklepla vejce přidala sůl cukr mouku a za stálého míchání přilévala mléko-věřím že to dopadne na výbornou.jestli né tak dám vědět.

  • lenča | 18. 9. 2007 08:27

    Dávám za jedna!je super!

  • Markéta | 15. 7. 2007 09:14

    Thnx za tento recept...i když mi je pouhých 15 tak se musím pochválit-dopadlo to výýýborně,ani jsem nečekala tak kladnej výsledek...nvm,proč tady někdo naráží na postup,pač já ho pochopila a taky musí člověk u toho vaření trochu improvizovat...:D Tak ještě jednou moc dík...:)

  • Andrea | 18. 6. 2007 21:59

    zítra je vyzkoušíma a pak dám vědět jaké jsou ale podle ohlasů jistě dobré

  • superman | 14. 6. 2007 12:27

    je to píčovina

  • innana innana | 25. 5. 2007 13:59

    Zkusila jsem a jsou vynikající - jako od babičky. Dle jirky jsem je zamíchala, pravda je, že ta forulace zavádí, ale jinak super!!!

  • jirka | 9. 9. 2006 16:44

    takze jsem to musel nakonec zamichat aby to vykynulo mas ze 5 kdyz neumis poradne popsat recept a jini to po tobe chcou udelat a zbytecne znici ingredience nechal bych ti proplatit od vsech co se jim to nepovedlo uctenku!!!!!!!!

  • jirka | 9. 9. 2006 14:30

    tak ted jsem jsem zadelal testo na livance podle tohoto receptu a jsem zvedav jak to dopadne pak dam vedet

  • Morbid | 5. 9. 2006 23:45

    Nemá chybu jednoduše a rychle:-))

  • pavla | 15. 8. 2006 16:25

    No přece potom už nemíchat metlemi (po přidání kvásku). Opravdu krátký, ale myslím velmi srozumitelný recept. Určitě vyzkouším.

  • Věra | 26. 7. 2006 11:08

    Myslím, že když přidáme kvásek a hl.mouku do mléka s vejci nutné těsto před vykynutím promísit a pak nechat kynout. Dát mouku s kváskem do mléka s vejci a nemíchat a nechat vykynout a rovnou nalévat bez promíchání na lívanečník a péci mě moc nesedí. určitě bych si postup přispůsobila.

  • Marie Plesková | 26. 7. 2006 10:27

    Je to krátce napsané a srozumitelné.Nechápu, kdo tomuto receptu nerozumí.Je to super.Díky

  • Ivana | 27. 6. 2006 12:37

    Já bych to normálně zadělala jako každé kynuté těsto a fertig! Žádná věda.

  • Anonym | 27. 6. 2006 10:25

    No, nevím z toho hlavu ani patu.

  • Kája | 10. 7. 2005 19:03

    Prosím , můžete mi někdo vysvětlit , "přidat kvásek a mouku " , ale nemíchat??? A nechat kynout dvakrát, to dělám také u většiny kynutých těst, ale samozřejmě se to musí snad přemísit , ne? Takže mně opravdu docela zajímá ten Váš postup, jak je to myšleno. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Lívance Kynuté
Pokrmy Sladké Oběd Svačina Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí paštika

Domácí paštika

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Pečený česnek

Pečený česnek

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
34
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zámek Stropnického (41) zasáhla supercela: Zničený park, voda v ložnici a táta Martin (68) v akci!

Zámek Stropnického (41) zasáhla supercela: Zničený park, voda v ložnici a táta Martin (68) v akci!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Kynuté knedlíky plněné masem
Kynuté knedlíky plněné masem
Kynuté knedlíky s hroznovým vínem
Kynuté knedlíky s hroznovým vínem
Kynuté koláče od maminky
Kynuté koláče od maminky
Kynuté lívance s malinami
Kynuté lívance s malinami
Kynuté makové buchty
Kynuté makové buchty
Kynuté máslové koláčky
Kynuté máslové koláčky
  • Recepty.cz
  • Kynuté lívance mojí babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact