• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kynuté koláče od maminky
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté koláče od maminky

autor: martu.lacek
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté koláče od maminky
Kynuté koláče od maminky
Kynuté koláče od maminky
Kynuté koláče od maminky
Kynuté koláče od maminky
Kynuté koláče od maminky
Kynuté koláče od maminky
Kynuté koláče od maminky
Kynuté koláče od maminky
Kynuté koláče od maminky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžička sůl
    • 450
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g rostlinný olej
    • 300
      ml mléko teplé
    • 150
      g cukr krystal
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 84
      g droždí 2 kostky
    • 50
      g tuk Hera - rozpuštěná

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme kvasnice, cukr a sůl, přilijeme 250 ml horkého mléka. Necháme kvasnice vykynout. Pozor na sůl, dejte ji na okraj ať se nedostane ke kvasnicím. Až kvasnice nakynou přidáme vejce, tuk, oleje a zaděláme řidší těsto. Potom přidáme hladkou moukou s teplým mlékem. Pokud bude těsto řídké, nebojte se přidat hladké mouky. Nechte alespoň 1 hodinu v teple nakynout. U nás jsou nejoblíbenější švestkové koláče natažené na plechu, nebo malé kulaté tvarohové. Na horu dejte posypku. Pečeme při 180-200 °C v elektrické troubě

RADA: Jak na kynuté těsto?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Bramborové koláče - kynuté

Bramborové koláče - kynuté

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martulacka | 10. 3. 2016 19:39

    Opravdu je to tady špatně napsáno. Takže upřesňuji: Do mísy nasypeme 100 g pol. mouky a 200 g hl. mouky. Uděláme důlek a do něj rozdrobíme 2 kostky kvasnic, přisypeme 150 g cukru krystal a sůl. Necháme vykynout. Zaděláme řidší těsto. No a potom přisypáváme 450 g hl. mouy a přilíváme cca 300 ml teplého mléka. Pokud chcete dělat malé plněné koláčky tak těsto musí být tuhší. Tzn. Nesmí se lepit mezi prsty. Pokud chcete koláč natáhnout na plech jak je na fotce tak doporučuji udělat řidší těsto.

  • Kamila | 27. 2. 2016 19:23

    Dobrý den, v přehledu ingrediencí je napsáno 100 g polohrubé mouky a 450 g hladké mouky. Dále v postupu se dají obě mouky do mísy, tedy 100g polohrubé a 450 g hladké a přidají kvasnice. Po zadělání řidšího těsta se přidává zase mouka s teplým mlékem. Nikde není uvedeno množství hladké mouky, která se dává do teplého mléka? A na 550 g mouky dvě droždí je to moc. Za nás začínající prosím o opravu. Děkuji

  • Jarka | 4. 3. 2015 02:24

    Musela jsem hodne dosypavat mouky, ale nakonec jsem testo nechala ridci a buchta primo famozni. Namisto tuku jsem dala maslo a pridala stamprlu rumu. Testo rozdelila na 4 dily, 1dil vyvalela na plechu, potrela vyslehanym tvarohem s cukrem, rumem a vajickem. prikryla druhym dilem. Na jeden plech jsem dala povidla a druhy rozmyxovane jahody s cukrem. Posypku. Moje 15 mesicni dcera jen prohlasila mnaaaam .... moje ;-) ...... dekuji

  • allena89
    allena89 | 29. 6. 2014 19:56

    Parádní těsto! Vyšlo mi na 2 a půl plechu. A nejlepší byly s mákem a švestkami.

  • Napalsko | 11. 4. 2014 13:15

    ještě jsem zapoměla říct,že to není spálené kolem dokola,ale je to pomazané povidlama :-) .

  • Napalsko | 11. 4. 2014 13:11

    ...tenhle koláč je úžasný ...dávám 1 :-) ....přidala jsem pár svých fotek...jednu koláč za syrova a druhou fotku z upečeným koláčem :-) ...

  • Katuša | 17. 3. 2012 14:42

    Koláčky jsou báječné, dělala jsem je podle receptu už dvakrát a pokaždé se po nich jen zapráší. Mléko dávám opravdu dost teplé a pokaždé těsto narostlo ;-)

  • Martina Voldánová | 25. 2. 2009 17:52

    Jo a určitě nejste ze staré školy. Mojí mámě je 58 let. A dělá to tak celý život. A mám pocit že moje babička (tento recept je od ní) ,která nikdy neměla čas to dělala stejně.

  • Martina Voldánová | 25. 2. 2009 17:48

    Hlavně to nepřežeňte s teplotou. Já nevím kolik stupňů C má ale když do něj dám prst tak to vydržím. Nekouří se z něj. Není prostě vlažné je více teplé až horké. A kvasnice musí být studené a vejce taky. Prostě já potraviny nevydělávám z lednice aby měly pokojovou teplotu. Na tyto koláče jsem dostala současného partnera. Pokud se Vám povedou tak vydrží vláčné měkké i 2 dny.

  • Jarka O. | 25. 2. 2009 14:24

    Martino, vy jste mě tak zblbla s tím mlékem, že to snad nakonec i vyzkouším...:-)

  • Martina Voldánová | 25. 2. 2009 13:36

    Děkuji Jarko O. za odpověď za mě. Možná jsem to nepřehledně napsala. Na zadělání řidšího těsta použijete 300 g hl. a pol. mouky no a potom přilíváte mléko s 450g mouky.

  • Blanka Vr. | 25. 2. 2009 12:33

    Máte pravdu, Jarko, díky za upozornění.

  • Jarka O. | 25. 2. 2009 11:48

    Blanko, ono je tam ještě dalších 450 g hladké mouky. Taky jsem si všimla až po důkladnějším prostudování. Jinak recept vypadá dobře, až na to horké mléko v postupu :-)...asi jsem už ze staré školy, některé nové postupy mě míjejí :-))

  • Blanka Vr. | 25. 2. 2009 10:52

    Martinko, rozhodně vás nechci kamenovat, ale zdá se mi, že 2 kostky kvasnic na 30 dkg mouky hodně. Takže určitě tam patří? Mám zkušenost, že pokud dám do buchet víc kvasnic, těsto mi po upečení klesne, tak proto se ptám. Díky za odpověď.

  • Frantiska :) | 21. 2. 2009 12:50

    myslim ze problem je, ze kazdy chape horke mleko jinak :) nikdo vas nepranyruje

  • Martina Voldánová | 21. 2. 2009 12:38

    Děkuji Jano T. už jsem si připadala jak na pranýři. Nedalo mito a zeptala jsem se své sestry, která x let peče vynikající koláčky na svatby. Také dává horké mléko, protože vydělává studené kvasnice z lednice.

  • Jana T. | 20. 2. 2009 22:39

    Martino, je to v pohodě, chce to vyzkoušet a nedržet se zavedeným předpisů. Hodně experimettuji a mám spoustu vychytávek, jak si zjednodušit a zrychlit některé zažité postupy. Když nemán čas - nechat těsto 1 hodinu vykynout - dám misku do teplé vody a je vykynuto třeba za 15 - 20 minut !! Je to sice pěkné , všechny ingredience pokojové teploty, ale co když spěchám! Pak si to zjednoduším a urychlím jak jen to jde. A jde to!!

  • Jarka O. | 20. 2. 2009 19:10

    Martino, ale na kynuté těsto by měly mít všechny použité ingredience pokojovou teplotu, tedy i mouka, kvasnice,...

  • Olga Zehnalová | 20. 2. 2009 15:32

    horúce mlieko zničí kvasinky, preto dávam len vlažné

  • Martina Voldánová | 20. 2. 2009 15:00

    Já jsem nenapsala vařící mléko. Máma mi vždy říkala nedávej tam vlažné. A důvod? Když vyděláme kvasnice z lednice tak jsou studene a když na ně nalejeme vlažné mléko tak špatně vykynou. Já dávám horké a vždy krásně nakynou. Ale to záleží na každé kuchařince.

  • Jarka O. | 20. 2. 2009 11:32

    Kvasinky jsou živý oraganismus a teplo nad 40°C je spolehlivě zabije.

  • Miroslava Severová | 20. 2. 2009 09:30

    Iveto, berete mě to z pusy, než jsem došla ke komentářům myslím na to samé - horké mléko NE!! musí být jen vlahé. Když jsem se učila péci parkrát jsem dalal horké mléko nebo tuk a nikdy se mi to nepovedlo.

  • Iveta Bílková | 19. 2. 2009 21:50

    U kynutého koláče horké mléko? Vždy jsem slýchávala a četla, že u kynutých těst musí být mléko vlažné! Jinak těsto nevykyne. Tak tedy nevím. Nespletla jste se?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hladká mouka Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

89
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
87
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
58
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
51
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
50
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou
Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou
Kynuté knedlíky plněné masem
Kynuté knedlíky plněné masem
Kynuté knedlíky s hroznovým vínem
Kynuté knedlíky s hroznovým vínem
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance mojí babičky
Kynuté lívance s malinami
Kynuté lívance s malinami
Kynuté makové buchty
Kynuté makové buchty
  • Recepty.cz
  • Kynuté koláče od maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact