• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kynuté koláče bez kynutí
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté koláče bez kynutí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté koláče bez kynutí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 80
      g droždí 2 kostičky
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      kostka hera nebo jiný tuk na pečení
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 0,25
      l mléko studené

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme van. cukrem, postupně přiléváme mléko a zamícháváme s droždím a moukou. Pak přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto. Hotové těsto můžeme na 10 minut uložit do ledničky nebo zpracovávat okamžitě, tj. vyválet, vykrajovat tvary na koláče s tvarohem, mákem atd. Nebo rozválet na celý plech, sypat ovocem, drobenkou apod. Nebo zpracovat na kynutý závin s tvarohem nebo prostě čímkoliv. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme běžným způsobem.
2
Výborná je i slaná verze: těsto rozválíme na závin. V míse spojíme částečně rozpuštěnou Heru (asi 1/2), 1 vejce, nastrouhaný nebo utřený česnek (docela dost, nejméně 1 celou hlavičku), lžičku vegety nebo grilovacího koření. Natřeme na těsto, zabalíme jako závin, potřeme vejcem, ještě posypeme vegetou, upečeme. Je fakt super!
3
Můžeme i zadělat těsto z celé dávky nebo z 1 1/2 dávky, z části pak udělat sladké koláče a z části slaný česnekový závin. Je to při jedné práci a přitom máte dvě naprosto rozdílné mňamky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnná focaccia bez kynutí

Celozrnná focaccia bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tereza s | 16. 10. 2009 21:11

    Skvělý recept,pekla jsem již několikrát,vždy se koláče povedly a všem moooc chutnaly:-)Dávám dovnitř povidla a nahoru tvaroh+drobenka-vynikající!Ještě horké potřít rozpuštěným máslem s rumem-nemá chybu:-)Je třeba nenechat těsto vůbec kynout,jednou jsem na něj zapomněla a pekla až po 2hodinách a koláče pak byly tuhé.

  • Jitka Bublová | 3. 9. 2007 14:04

    Dagmar, omlouvám se, ale teprve dnes jsem zjistila nové komentáře (jsem autor receptu). Takže: Heru do těsta můžete rozpustit a přidat vlažnou, nebo prostě jen nastrouhat na hrubo a zapracovat do těsta, je to celkem jedno. Při slané verzi se těsto připraví stjně a ta 1/2 Hery je na česnekovou nádivku. Pokud děláte sladkou verzi, můžete samozřejmě podle chuti přidat trošku cukru, já používám sladké náplně, tak těsto už nesladím, hlavně proto, že ho většinou pak rozdělím napůl a dělám i ten česnekový závin. Pro Janu S.: do koláčů dávám tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, cukr, kousek másla), takže to ve finále sladké je. Zapomněla jsem napsat, že koláče se navrch pocukrují, takže Vy jste to vychytala super.:-) Jsem ráda, že Vám chutnalo.

  • Jana Samšuková | 30. 8. 2007 20:06

    Tak dneska jsem udělala povidlové, tvarohové a marmeládové koláče podle vašeho receptu.. Příště tam ale dám i cukr, protože třeba tvaroh sám o sobě sladký není, takže koláče nebyly sladké, ale když jsem koláče pocukrovala, tak už byly sladké dost:)

  • Dagmar | 26. 7. 2007 11:19

    Zdenko, děkuji za Tvůj příspěvek, já tuk taky vždy rozpouštím. První jsem udělala slanou verzi to udělej co nejdříve to je fakt bomba. Včera jsem dělala sladkou.Je fakt, že těsto není sladké, ale musí se do něj dát alespoň půl lžičky soli aby nebylo nijaké. Dělala jsemkoláč s rybízem a hodně jsem rybíz procukrovala a byloto super.Tak pak napiš jak jsi dopadlo a jak Ti chutnalo.

  • Zdeňka | 20. 7. 2007 12:58

    Dagmar,já do kynutého těsta tuk vždycky rozpouštím a přidávám vlažný.A jestli jsem správně pochopila,tak na slanou verzi se těsto připraví stejně a ta 1/2 Hery je navíc na potření.Taky musím někdy vyzkoušet.

  • Dagmar | 20. 7. 2007 08:09

    Tak i když jsem se nedočkala odpovědi na můj dotaz, přesto jsem těsto zkusila ve slané verzi. Heru jsem rozpustila, ale těsto se lepilo a bylo moc řídké, tak jsem přidala trochu mouky a bylo to dobré. Jinak výsledek je něco úžasného, všichni jen mlaskali asi už nebudu dělat jiné kynuté těsto. Zkusím ještě sladkou verzi. Přesto bych , ale ráda věděla jestli se má ta Hera do těsta rozpustit nebo nechat jen změknout.děkuji

  • Dagmar | 18. 7. 2007 06:12

    Zdravím všechny příznivce kynutých těst. U nás se dělají stále. Chtěla bych se zeptat na pár věcí.Když zadělávám základní těsto Hera se rozpustí a nechá vychladnout? Když pak chci dělat slanou verzi, tak zíákladní těsto je jedna Hera a na natření s česnekem je 1/2 Hery ? Nebo se do těsta dá jen půl a na natření také půl ? Děkuji za odpověď

  • Jitka B. | 17. 8. 2006 12:26

    Možná se zdá nijaké proto, že v těstě v podstatě není cukr, což je ale výhoda kvůli možnosti ho použít na slané záviny atd. Sladké koláče a buchty se ochutí náplní, kdo chce, může si těsto přisladit. Slaný závin s česnekem nemá chybu.

  • Petra Vomackova | 2. 3. 2006 08:54

    Tak jsem je vcera vyrobila. Jako kuchar zacaecnik mam trochu obavy z kynuteho testa, ale tohle slo opravdu jednoduse. Jen pro nasi dvouclenou rodinu je toho trochu moc))). A taky priste pridam citronovou kuru do testa, takhle je opravdu takove.... nijake.

  • Jitka B. | 24. 1. 2006 12:45

    Ne, kousky nemají být dokrojené až dolů, závin skutečně zůstane spojený. Seshora to vypadá dobře, ukazuje to na budoucí počet kousků, ale dokrajuje se až po upečení, třeba až na míse.

  • Mirka.G. | 18. 1. 2006 12:35

    Nechápem, ako sa nedokrojí až dolu, veď to potom ostane celý závin spojený, nie? To nemajú byť jednotlivé kúsky?

  • Jitka B. | 14. 11. 2005 12:22

    Dávám vždycky 2 kostičky na 500 g mouky, i když to opravdu vypadá jako poměrně dost. Nicméně vždy to chutnalo dobře a droždí z toho cítit nebylo. Slaný závin krájím na trojúhelníčky jako Margita, jenom se nedokrojí až dolů, takže navrchu to vypadá hezky a dole to drží pohromadě.

  • anonym | 11. 11. 2005 09:55

    Na 500 g múky 2 kostičky droždí není moc?

  • Margita | 11. 11. 2005 06:50

    Recept vyzerá výborne. A určite bude dobrý a aj praktický. Podobný poznám a tiež ho využívam aj na sladko aj na slano. Ak robím závin, tak hotový krájam na trojuholníčky - teda nožom šikmo raz doľava a raz doprava. Inak to neviem vysvetliť, ale zvrchu sú trojuholníčky. Tzv. trojuholníčkové závitky. Recept je hlavne nenáročný na čas. Do slanej verzie by som určite nedala do múčnika vanil. cukor. Inak hodnotím za 1 už teraz.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Mléko Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rafaelo

Rafaelo

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

116
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
45
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
30
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
28
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
25
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Kynuté koláče bez kynutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact