• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kynuté koláče bez kynutí
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté koláče bez kynutí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté koláče bez kynutí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 80
      g droždí 2 kostičky
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      kostka hera nebo jiný tuk na pečení
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 0,25
      l mléko studené

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme van. cukrem, postupně přiléváme mléko a zamícháváme s droždím a moukou. Pak přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto. Hotové těsto můžeme na 10 minut uložit do ledničky nebo zpracovávat okamžitě, tj. vyválet, vykrajovat tvary na koláče s tvarohem, mákem atd. Nebo rozválet na celý plech, sypat ovocem, drobenkou apod. Nebo zpracovat na kynutý závin s tvarohem nebo prostě čímkoliv. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme běžným způsobem.
2
Výborná je i slaná verze: těsto rozválíme na závin. V míse spojíme částečně rozpuštěnou Heru (asi 1/2), 1 vejce, nastrouhaný nebo utřený česnek (docela dost, nejméně 1 celou hlavičku), lžičku vegety nebo grilovacího koření. Natřeme na těsto, zabalíme jako závin, potřeme vejcem, ještě posypeme vegetou, upečeme. Je fakt super!
3
Můžeme i zadělat těsto z celé dávky nebo z 1 1/2 dávky, z části pak udělat sladké koláče a z části slaný česnekový závin. Je to při jedné práci a přitom máte dvě naprosto rozdílné mňamky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnná focaccia bez kynutí

Celozrnná focaccia bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tereza s | 16. 10. 2009 21:11

    Skvělý recept,pekla jsem již několikrát,vždy se koláče povedly a všem moooc chutnaly:-)Dávám dovnitř povidla a nahoru tvaroh+drobenka-vynikající!Ještě horké potřít rozpuštěným máslem s rumem-nemá chybu:-)Je třeba nenechat těsto vůbec kynout,jednou jsem na něj zapomněla a pekla až po 2hodinách a koláče pak byly tuhé.

  • Jitka Bublová | 3. 9. 2007 14:04

    Dagmar, omlouvám se, ale teprve dnes jsem zjistila nové komentáře (jsem autor receptu). Takže: Heru do těsta můžete rozpustit a přidat vlažnou, nebo prostě jen nastrouhat na hrubo a zapracovat do těsta, je to celkem jedno. Při slané verzi se těsto připraví stjně a ta 1/2 Hery je na česnekovou nádivku. Pokud děláte sladkou verzi, můžete samozřejmě podle chuti přidat trošku cukru, já používám sladké náplně, tak těsto už nesladím, hlavně proto, že ho většinou pak rozdělím napůl a dělám i ten česnekový závin. Pro Janu S.: do koláčů dávám tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, cukr, kousek másla), takže to ve finále sladké je. Zapomněla jsem napsat, že koláče se navrch pocukrují, takže Vy jste to vychytala super.:-) Jsem ráda, že Vám chutnalo.

  • Jana Samšuková | 30. 8. 2007 20:06

    Tak dneska jsem udělala povidlové, tvarohové a marmeládové koláče podle vašeho receptu.. Příště tam ale dám i cukr, protože třeba tvaroh sám o sobě sladký není, takže koláče nebyly sladké, ale když jsem koláče pocukrovala, tak už byly sladké dost:)

  • Dagmar | 26. 7. 2007 11:19

    Zdenko, děkuji za Tvůj příspěvek, já tuk taky vždy rozpouštím. První jsem udělala slanou verzi to udělej co nejdříve to je fakt bomba. Včera jsem dělala sladkou.Je fakt, že těsto není sladké, ale musí se do něj dát alespoň půl lžičky soli aby nebylo nijaké. Dělala jsemkoláč s rybízem a hodně jsem rybíz procukrovala a byloto super.Tak pak napiš jak jsi dopadlo a jak Ti chutnalo.

  • Zdeňka | 20. 7. 2007 12:58

    Dagmar,já do kynutého těsta tuk vždycky rozpouštím a přidávám vlažný.A jestli jsem správně pochopila,tak na slanou verzi se těsto připraví stejně a ta 1/2 Hery je navíc na potření.Taky musím někdy vyzkoušet.

  • Dagmar | 20. 7. 2007 08:09

    Tak i když jsem se nedočkala odpovědi na můj dotaz, přesto jsem těsto zkusila ve slané verzi. Heru jsem rozpustila, ale těsto se lepilo a bylo moc řídké, tak jsem přidala trochu mouky a bylo to dobré. Jinak výsledek je něco úžasného, všichni jen mlaskali asi už nebudu dělat jiné kynuté těsto. Zkusím ještě sladkou verzi. Přesto bych , ale ráda věděla jestli se má ta Hera do těsta rozpustit nebo nechat jen změknout.děkuji

  • Dagmar | 18. 7. 2007 06:12

    Zdravím všechny příznivce kynutých těst. U nás se dělají stále. Chtěla bych se zeptat na pár věcí.Když zadělávám základní těsto Hera se rozpustí a nechá vychladnout? Když pak chci dělat slanou verzi, tak zíákladní těsto je jedna Hera a na natření s česnekem je 1/2 Hery ? Nebo se do těsta dá jen půl a na natření také půl ? Děkuji za odpověď

  • Jitka B. | 17. 8. 2006 12:26

    Možná se zdá nijaké proto, že v těstě v podstatě není cukr, což je ale výhoda kvůli možnosti ho použít na slané záviny atd. Sladké koláče a buchty se ochutí náplní, kdo chce, může si těsto přisladit. Slaný závin s česnekem nemá chybu.

  • Petra Vomackova | 2. 3. 2006 08:54

    Tak jsem je vcera vyrobila. Jako kuchar zacaecnik mam trochu obavy z kynuteho testa, ale tohle slo opravdu jednoduse. Jen pro nasi dvouclenou rodinu je toho trochu moc))). A taky priste pridam citronovou kuru do testa, takhle je opravdu takove.... nijake.

  • Jitka B. | 24. 1. 2006 12:45

    Ne, kousky nemají být dokrojené až dolů, závin skutečně zůstane spojený. Seshora to vypadá dobře, ukazuje to na budoucí počet kousků, ale dokrajuje se až po upečení, třeba až na míse.

  • Mirka.G. | 18. 1. 2006 12:35

    Nechápem, ako sa nedokrojí až dolu, veď to potom ostane celý závin spojený, nie? To nemajú byť jednotlivé kúsky?

  • Jitka B. | 14. 11. 2005 12:22

    Dávám vždycky 2 kostičky na 500 g mouky, i když to opravdu vypadá jako poměrně dost. Nicméně vždy to chutnalo dobře a droždí z toho cítit nebylo. Slaný závin krájím na trojúhelníčky jako Margita, jenom se nedokrojí až dolů, takže navrchu to vypadá hezky a dole to drží pohromadě.

  • anonym | 11. 11. 2005 09:55

    Na 500 g múky 2 kostičky droždí není moc?

  • Margita | 11. 11. 2005 06:50

    Recept vyzerá výborne. A určite bude dobrý a aj praktický. Podobný poznám a tiež ho využívam aj na sladko aj na slano. Ak robím závin, tak hotový krájam na trojuholníčky - teda nožom šikmo raz doľava a raz doprava. Inak to neviem vysvetliť, ale zvrchu sú trojuholníčky. Tzv. trojuholníčkové závitky. Recept je hlavne nenáročný na čas. Do slanej verzie by som určite nedala do múčnika vanil. cukor. Inak hodnotím za 1 už teraz.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Mléko Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

117
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
92
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
61
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
41
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Jennifer Lopezové šili nos! Zranění kvůli předávání cen

Jennifer Lopezové šili nos! Zranění kvůli předávání cen

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Kynuté koláče bez kynutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact