• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kynuté koláče bez kynutí
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté koláče bez kynutí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté koláče bez kynutí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 80
      g droždí 2 kostičky
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      kostka hera nebo jiný tuk na pečení
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 0,25
      l mléko studené

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme van. cukrem, postupně přiléváme mléko a zamícháváme s droždím a moukou. Pak přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto. Hotové těsto můžeme na 10 minut uložit do ledničky nebo zpracovávat okamžitě, tj. vyválet, vykrajovat tvary na koláče s tvarohem, mákem atd. Nebo rozválet na celý plech, sypat ovocem, drobenkou apod. Nebo zpracovat na kynutý závin s tvarohem nebo prostě čímkoliv. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme běžným způsobem.
2
Výborná je i slaná verze: těsto rozválíme na závin. V míse spojíme částečně rozpuštěnou Heru (asi 1/2), 1 vejce, nastrouhaný nebo utřený česnek (docela dost, nejméně 1 celou hlavičku), lžičku vegety nebo grilovacího koření. Natřeme na těsto, zabalíme jako závin, potřeme vejcem, ještě posypeme vegetou, upečeme. Je fakt super!
3
Můžeme i zadělat těsto z celé dávky nebo z 1 1/2 dávky, z části pak udělat sladké koláče a z části slaný česnekový závin. Je to při jedné práci a přitom máte dvě naprosto rozdílné mňamky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnná focaccia bez kynutí

Celozrnná focaccia bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tereza s | 16. 10. 2009 21:11

    Skvělý recept,pekla jsem již několikrát,vždy se koláče povedly a všem moooc chutnaly:-)Dávám dovnitř povidla a nahoru tvaroh+drobenka-vynikající!Ještě horké potřít rozpuštěným máslem s rumem-nemá chybu:-)Je třeba nenechat těsto vůbec kynout,jednou jsem na něj zapomněla a pekla až po 2hodinách a koláče pak byly tuhé.

  • Jitka Bublová | 3. 9. 2007 14:04

    Dagmar, omlouvám se, ale teprve dnes jsem zjistila nové komentáře (jsem autor receptu). Takže: Heru do těsta můžete rozpustit a přidat vlažnou, nebo prostě jen nastrouhat na hrubo a zapracovat do těsta, je to celkem jedno. Při slané verzi se těsto připraví stjně a ta 1/2 Hery je na česnekovou nádivku. Pokud děláte sladkou verzi, můžete samozřejmě podle chuti přidat trošku cukru, já používám sladké náplně, tak těsto už nesladím, hlavně proto, že ho většinou pak rozdělím napůl a dělám i ten česnekový závin. Pro Janu S.: do koláčů dávám tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, cukr, kousek másla), takže to ve finále sladké je. Zapomněla jsem napsat, že koláče se navrch pocukrují, takže Vy jste to vychytala super.:-) Jsem ráda, že Vám chutnalo.

  • Jana Samšuková | 30. 8. 2007 20:06

    Tak dneska jsem udělala povidlové, tvarohové a marmeládové koláče podle vašeho receptu.. Příště tam ale dám i cukr, protože třeba tvaroh sám o sobě sladký není, takže koláče nebyly sladké, ale když jsem koláče pocukrovala, tak už byly sladké dost:)

  • Dagmar | 26. 7. 2007 11:19

    Zdenko, děkuji za Tvůj příspěvek, já tuk taky vždy rozpouštím. První jsem udělala slanou verzi to udělej co nejdříve to je fakt bomba. Včera jsem dělala sladkou.Je fakt, že těsto není sladké, ale musí se do něj dát alespoň půl lžičky soli aby nebylo nijaké. Dělala jsemkoláč s rybízem a hodně jsem rybíz procukrovala a byloto super.Tak pak napiš jak jsi dopadlo a jak Ti chutnalo.

  • Zdeňka | 20. 7. 2007 12:58

    Dagmar,já do kynutého těsta tuk vždycky rozpouštím a přidávám vlažný.A jestli jsem správně pochopila,tak na slanou verzi se těsto připraví stejně a ta 1/2 Hery je navíc na potření.Taky musím někdy vyzkoušet.

  • Dagmar | 20. 7. 2007 08:09

    Tak i když jsem se nedočkala odpovědi na můj dotaz, přesto jsem těsto zkusila ve slané verzi. Heru jsem rozpustila, ale těsto se lepilo a bylo moc řídké, tak jsem přidala trochu mouky a bylo to dobré. Jinak výsledek je něco úžasného, všichni jen mlaskali asi už nebudu dělat jiné kynuté těsto. Zkusím ještě sladkou verzi. Přesto bych , ale ráda věděla jestli se má ta Hera do těsta rozpustit nebo nechat jen změknout.děkuji

  • Dagmar | 18. 7. 2007 06:12

    Zdravím všechny příznivce kynutých těst. U nás se dělají stále. Chtěla bych se zeptat na pár věcí.Když zadělávám základní těsto Hera se rozpustí a nechá vychladnout? Když pak chci dělat slanou verzi, tak zíákladní těsto je jedna Hera a na natření s česnekem je 1/2 Hery ? Nebo se do těsta dá jen půl a na natření také půl ? Děkuji za odpověď

  • Jitka B. | 17. 8. 2006 12:26

    Možná se zdá nijaké proto, že v těstě v podstatě není cukr, což je ale výhoda kvůli možnosti ho použít na slané záviny atd. Sladké koláče a buchty se ochutí náplní, kdo chce, může si těsto přisladit. Slaný závin s česnekem nemá chybu.

  • Petra Vomackova | 2. 3. 2006 08:54

    Tak jsem je vcera vyrobila. Jako kuchar zacaecnik mam trochu obavy z kynuteho testa, ale tohle slo opravdu jednoduse. Jen pro nasi dvouclenou rodinu je toho trochu moc))). A taky priste pridam citronovou kuru do testa, takhle je opravdu takove.... nijake.

  • Jitka B. | 24. 1. 2006 12:45

    Ne, kousky nemají být dokrojené až dolů, závin skutečně zůstane spojený. Seshora to vypadá dobře, ukazuje to na budoucí počet kousků, ale dokrajuje se až po upečení, třeba až na míse.

  • Mirka.G. | 18. 1. 2006 12:35

    Nechápem, ako sa nedokrojí až dolu, veď to potom ostane celý závin spojený, nie? To nemajú byť jednotlivé kúsky?

  • Jitka B. | 14. 11. 2005 12:22

    Dávám vždycky 2 kostičky na 500 g mouky, i když to opravdu vypadá jako poměrně dost. Nicméně vždy to chutnalo dobře a droždí z toho cítit nebylo. Slaný závin krájím na trojúhelníčky jako Margita, jenom se nedokrojí až dolů, takže navrchu to vypadá hezky a dole to drží pohromadě.

  • anonym | 11. 11. 2005 09:55

    Na 500 g múky 2 kostičky droždí není moc?

  • Margita | 11. 11. 2005 06:50

    Recept vyzerá výborne. A určite bude dobrý a aj praktický. Podobný poznám a tiež ho využívam aj na sladko aj na slano. Ak robím závin, tak hotový krájam na trojuholníčky - teda nožom šikmo raz doľava a raz doprava. Inak to neviem vysvetliť, ale zvrchu sú trojuholníčky. Tzv. trojuholníčkové závitky. Recept je hlavne nenáročný na čas. Do slanej verzie by som určite nedala do múčnika vanil. cukor. Inak hodnotím za 1 už teraz.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Mléko Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

23
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
12
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
12
Grilovaný losos v marinádě
Grilovaný losos v…
12
Vepřové Cordon Bleu
Vepřové Cordon Bleu
12
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cordon bleu se sýrem a…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Kynuté koláče bez kynutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact