• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kynuté buchty z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kynuté buchty z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 33
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • citronová kůra Dle chuti, není nutná.
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 150
      ml smetana 12% nebo mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 21
      g droždí půl kostky,
    • 100
      g máslo nebo hera, rozpuštěné,
    • 2,50
      lžíce olej na dno a boky remosky
    • moučkový cukr na posypání pečených buchet
  • Náplně
    • maková náplň
    • švestková povidla
    • jablečná povidla
    • tvarohová náplň
    • švestky čerstvé nebo kompotované

Postup přípravy receptu

1
Mouku se špetkou soli a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, který rozmícháme se žloutkem a rumem. K cukru přisypeme rozdrobené droždí, to zalijeme malým množstvým smetany na vaření nebo mlékem a promícháme na kašičku, ze které necháme vzejít kvásek. Do mísy pak přilijeme zbylou smetanu a vlažný rozpuštěný tuk. Ze všeho vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme na teplém místě nakynout do dvojnásobného množství pod utěrkou.
2
Těsto po nakynutí opět prohněteme, rozdělíme na několik stejně velkých dílků (cca 8-10ks), které naplníme dle chuti makovou nebo tvarohovou náplní, povidly, marmeládou... a do náplně můžeme přidat i švestky, rozinky..., to vše dle chuti. Buchty skládáme vedle sebe do olejem vymazané remosky (průměr cca 28cm), kterou po naplnění zaklopíme a zapneme. Další kynutí není nutné nebo jen velmi krátké, protože buchty stačí nakynout během zahřívání remosky.
3
Pečeme cca 35-40 minut, dozlatova. Po částečném vychladnutí buchty z remosky vyklopíme a oddělíme od sebe.
4
Před podáváním posypeme buchty moučkovým cukrem s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 24. 8. 2022 13:15

    Mel bych dotaz - mame tyden Remusku D52 4l. Dua. Zkouseli jsme 2x tento recept - s makovou naplni. Bohuzel po 30 m peceni byly hoeni strany buchet trochu pripecene,zatimco spodky byly jeste ne uplne hotove. Je na to nejaky figl jak lepe prohrat dno,?Napr. remosku postavit na neco tepelne izolujiciho aby se spodek neochlazoval?Xekuji za rady. petr

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Chléb & placky Vegetariánské a zdravé
Sladké Buchty Pečivo Z mouky/obilovin Pro děti Bezmasá jídla Pečiva Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hnědý rum Jablečná povidla Maková náplň Máslo Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Smetana 12% Sůl Švestková povidla Švestky Tvarohová náplň Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

112
Ořechový chlebíček
Ořechový chlebíček
46
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
44
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
40
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová…
33
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda III.

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kynuté "pěchavičkové" knedlíky
Kynuté "pěchavičkové" knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté buchty s ořechovou náplní
Kynuté buchty s ořechovou náplní
Kynuté Jidáše
Kynuté Jidáše
Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou
Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou
Kynuté knedlíky plněné masem
Kynuté knedlíky plněné masem
  • Recepty.cz
  • Kynuté buchty z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact