Dobrý den, nepochopila jsem kolik je tam hery, 3 kostky nebo 3/4 kostky, ...tři kostky mi přijde nesmysl...dík :-)
Lenko, já to nemyslela ve zlém, jen jsem chtěla říct, že kynout by měla podle názvu. Tak promiň, jestli se ti to dotklo.
Odvolávám svůj včerejší komentář o hutném těstu. :) Včera jsme chutnali ne úplně vychladlou. Teď studená je mňamózní. Díky. Zito, číst umím. Vtip je v tom, že názvy mnohých receptů si protiřečí s obsahem receptu. :) A mně přijde rozumnější řídit se postupem uvedeným v receptu než názvem.
Tato buchta vykyne při pečení, nenechává se kynout zvlášť, alespoň já to nikdy nedělala.
Lenko, v názvu je "kynutá" :D
Tak jsem upekla, buchta je dobrá, jenom mi těsto připadá trochu hutnější. Nemělo se náhodou nechat kynout?
Děkuji za odpověď, jdu na to.
Skutečně do těsta nepatří žádný cukr, proto se sladí tvaroh a pocukruje buchta.
Do těsta opravdu nepatří žádný cukr?
Tak, kuchařinky, díky za rady... asi to udělám tak, jak vždycky, tedy raději jen špetku soli. Ale určitě vyzkouším a nahoře ta poleva taky nebude marná....
Jejda, teď jsem si všimla, že jsem nenapsala ještě jednu maličkost. Hotovou buchtu pocukrujeme cukrem moučka. Omlouvám se. Klidně můžete ozdobit i proužkama čokolády, záleží na fantazii.
Já si dala špetku soli na lžičku a ono to na tu lžičku vyjde - ne vrchovatou, normální
Klidně dejte špetku, já dávám malou lžičku běžně.
Janka, to vôbec nie je veľa, skús, ja tak dávam bežne.
Nezlobte se, ale celou lžičku soli do těsta? Nepatří jen špetka soli? Ta lžička soli je přece jen moc, ne?