• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kynutá buchta s hruškama
Napište svůj komentář k receptu

Kynutá buchta s hruškama

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutá buchta s hruškama
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 375
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 200
      ml mléko
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g hera
  • Náplň
    • 10
      ks hrušky
    • citronová šťáva
    • 150
      g šlehačka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g vlašské ořechy
    • 50
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní dolík a rozdrolíme tam droždí. Nalijeme na ně trošku oslazeného mléka, lehce droždí promícháme s mlékem tak, aby se nepromíchalo s moukou a počkáme na kvásek. Pak přilijeme mléko, přidáme práškový cukr, sůl, vejce a rozpuštěnou Heru. Propracujeme hladké těsto a necháme 30 minut kynout. Pak dáme na vál, prohněteme a vyválíme plát. Dáme na vymaštěný plech a na několika místech těsto propícháme. Necháme 15 minut kynout a mezi tím si připravíme náplň.
2
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme podélně na dílky. Zakapeme citronem (nezhnědnou a buchta je pak pikantnější). Ve šlehačce rozmícháme vejce, žloutky, cukr a vanilin. cukr. Těsto pokryjeme hustě dílky hrušek a zalijeme šlehačkovou směsí. Ořechy nasekáme na kousky, promícháme s cukrem a celou buchtu tím posypeme. Pečeme při teplotě asi 180 °C (pekla jsem v horkovzdušné troubě) asi 35 až 40 minut. Vychladlé nakrájíme.
3
Jsou výborné ke kávě. Radila bych nevynechávat ořechy obalené v cukru. Upečené dávají řezům výbornou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Bábovka kynutá - rozinková

Bábovka kynutá - rozinková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 17. 2. 2010 19:09

    Paní Lašáková, když zvednete okraje, máte z těsta něco jako misku a ani hodně tekutá náplň nevyteče :-) Já na horkovzduch jen dopékám, aby těsto chytlo barvu, peču klasicky.

  • K. Lašáková | 17. 2. 2010 17:31

    Zajímavý a moc dobrý koláč. Dala jsem už přezrálé hrušky, hodně zakapala citronem (1,5). Šlehačka ale jak je neušlehaná, mi vtekla zčástí i pod koláč, vlastně tím byl zalitý celý plech-což mi přišlo divné. Ale po upečení to bylo OK. Pekla jsem horkovzduchem 175°C, za 15min už hotové a zhnědlá šlehačka s vajíčky. Uvnitř propečené. Hrušky ikdyž byly fakt přezrálé (je únor!!), jsou zčástí tvrdkavé a ne rozteklé. Asi je to tím,že jsem pekla jen 15min.

  • Evžen Kraken | 30. 10. 2009 17:20

    Buchta je výborná. Těsto jsem namazal rybízovým džemem podle doporučení. To musíte zkusit!

  • Lenka H. | 26. 8. 2009 15:08

    Toto je lahodný recept, velmi se povedlo! Doporučuji použít tvrdé hrušky a pořádně je pokapat citrónem, mají pak výraznou chuť a nejsou "na bláto". Také jsem vyzkoušela prášek na kynuté těsto - seženete v obchodě. Těsto samo vykyne při pečení, nemusíte čekat při přípravě. Nemůžu si vynachválit, rychlá příprava a překvapivě dobrý výsledek.

  • Anonym | 4. 4. 2008 10:43

    ja delam taky kynutou buchtu s hruskami, sice podle jineho receptu ale jsou dobre, zkuste navrh dat jen hrusky a posypat drobenkou, v jednoduchosti je sila.

  • Jarka O. | 15. 10. 2007 10:47

    Pekla jsem v sobotu. Oproti receptu jsem přidala trošku skořice do smetanové zálivky. Koláč byl moc dobrý, nejlepší jsou na něm ty zkaramelizované ořechy. Když se nikdo nedíval, vyzobávala jsem je samotné:-))) Dávám 1.

  • Ivana | 4. 11. 2005 07:48

    Paní Tichá, u nás je letos hrušek jak máku, takže Vaši buchtu jsem pekla za poslední měsíc 3x. Moje věčně hladové děcko (17) si vždy vezme do ruky lžíci a jak vytáhnu vřelou buchtu z trouby, tak s prvním nášupem si spálí vnitřnosti a dojezení zbytku mu zabere max. 3 hodiny. A ten sós na ovoci ze šlehačky budu používat i na jiné koláče. Takže ode mě chvála!!!!!

  • Jana Tichá | 3. 11. 2005 17:17

    Paní Wernischova, nechápu, proč znovu tuto debatu rozviřujete. Unavuje mě donekonečna vysvětlovat, že chápu ( asi tak, jako každý jiný normální člověk), že ne každý recept musí každému chutnat. Vždyť i já doma vařím jídla, po kterých by se některé z mých dětí mohlo utlouct a jiné by raději drželo hladovku. Opakuju, vadí mi komentáře, které obsahují dovětky typu: ...vylít do záchodu....kočky vzkazují, že vám děkují....tohle dostanu k náhradě....nepoživatelné....a samozřejmě hodnocení 4 a 5, nic z toho bych já sama do komentářů nepoužila.

  • Jana Wernischova | 3. 11. 2005 15:47

    Kynutou buchtu s hruškama jsem zatím nezkoušela, to připouštím, ale spí mě děsí na téhle debatě jiná věc, která se ostatně prolíná celým serverem. Jakoby byly vhodné a přípustné jen kladné reakce, ty negativní jsou vnímány urážlivě...nemluvím o těch, které záměrně urážlivé jsou, tam je to bez debaty - ale pokud někdo napíše Ne, tohle mi nechutnalo, proč ho hned buď nařknout z toho že to špatně uvařil nebo vyhlašovat, že přestanu přispívat? No, možná se zas dovím, že mám držet pusu, že já jsem recepty nepřidala žádné. O to ale snad nejde. Jde o to, že někdo může přispět stovkami opravdu skvělých receptů, ale přesto nemá nárok na to, aby všem povinně chutnaly, od toho tady opravdu ta debata s tupnice známkování jsou. Tak s tím paní Tichá proboha nenechte otrávit, ale vezměte v úvahu, že co jiný člověk, to jiná chuť. Taky se na vaše předpisy těším, i když připouštím že ne všechny mi chutnaly tak, jak jste asi čekala. Přeju vám hezký den! Jana

  • Anonym | 3. 11. 2005 13:59

    Tak jsem recept vyzkoušela, hrušky měly báječnouchuť, byly plné šťávy, ale nebylo to nic platné.Buchta byla mdlé chuti. Myslím, že kritika bylaoprávněná

  • Linda S | 22. 9. 2005 21:23

    Tento server som objavila vcera :-) Sedim pri nom uz hodiny a "varim" vo svojej fantazii. Mam teraz totizto dietu, skoncim ju asi o 3 tyzdne. Je to zvlastne, ale vsimam si prave recepty pani Janky Tichej, ako casto a ake dobroty sem dodava. Pani Janka, nevzdavajte to, ak je niekto nespokojny, tak to proste nabuduce varit nebude. Drzte sa a cakam na dalsie recepty! :-)

  • Jana Tichá | 22. 9. 2005 10:01

    Nikde jsem nepsala, že nepřipouštím negativní názory. Sešlo se však několik negativních názorů na více mých receptů, proto jsem opravdu vážně přemýšlela o tom, že chyba je na mé straně a nemá smysl pokračovat ve vkládání dalších receptů, které vesměs budí jen zklamání. Nicméně na četné žádosti vkládám další. Doufám, že tímto je už definitivně případ hruškové buchty uzavřený :-)

  • marci | 22. 9. 2005 08:21

    Myslím, že není na škodu výměna názorů - i těch negativních. Kdyby bylo vše vynikající, tak by přece rubrika "komentář" byla zbytečná a nezáživná. A nakonec vždyť hodnocení nabízí stupnici 1 - 5. A paní Tichá, vždyť i Vy jste se negativně vyjádřila k receptu "Banánové kostky II"

  • Alena | 20. 9. 2005 12:29

    Paní Jano Tichá nevzdávejte to a posílejte recepty dál.

  • Jana Han | 20. 9. 2005 02:21

    Pani Ticha radujte se s tech desitek pochvalnych kometaru na vase recepty. Vzdyt ani nevime, zda ta "majka" recept opravdu zkusila a nebo je jen zly provokater. S hruskama mate pravdu, zalezi na druhu a zralosti. Jablecny strudl je take lahodnejsi z padanych jablek nez z krasne cervenych. Proto se mne libi, ze si tu vzajemne muzeme predat zkusenosti i napady a jeste se mne nestalo, ze jsem cekala dlouho na odpoved, nebo zadnou nedostala. Take jsem tu dostala jednou tak zvane"facku" a mela jsem stejny pocit jako vy. Ale ustupovat , vzdat se - to prece neudelame - to ne.

  • Jana Hamalová | 19. 9. 2005 18:23

    Jano Tichá, hlavu vzůru a hlavně neházejte pušku do žita. Já musím vařit a péct. Teď jiného nevařím než podle tohoto serveru a s pečením je to také tak. Tak že vydržet. Já také přispívám nejakými recepty a také jedna paní napsala, že to zrovna vyhodila do záchodu. Bylo mi všelijak, hlavně proto, že nám ty řízky, kterých se to týkalo zrovna takto chutnají, ale vzpamatovala jsem se a posílám dál. Doma nám chutná, tak co. Mějte se fajn. Jana H.

  • Di | 19. 9. 2005 17:35

    Kdo zkouší vařit podle nových receptů, občas se zklame. S tím snad musí počítat. I mě se to stává. V tom případě nehaním, ale jídlo už neudělám. Pokud chutná, jdu se o dojmy okamžitě podělit. Ale někteří lidé jsou prostě škarohlídi.

  • Jana z VM | 19. 9. 2005 16:56

    Ještě dodávám, ono třeba záleží na druhu hrušek, není to možné? Když jsou hrušky dobré, bude i koláč dobrý, ne? Hrušky letos moc nemáme, tak tento recept zkusit nemůžu, jinak bych to udělala...:o)

  • Jana z VM | 19. 9. 2005 16:55

    Jano Tichá, nemyslíte to vážně, že už nebudete přidávat recepty, že ne? Kvůli jednomu malému nezdaru to snad nehodíte za hlavu. Na Vaše recepty přece čekáme, ne? Moje recepty taky všem nechutnají, tak co, no.

  • Airan Novakova | 19. 9. 2005 16:28

    Pani Ticha, pridavam se ke kucharce on-line, jen ty svoje recepty posilejte dal !

  • Kuchařka on-line | 19. 9. 2005 16:15

    Paní Jano Tichá, v žádném případě se neomlouvejte, 1000 lidí, 1000 chutí... a já moc prosím, abyste recepty přidávala dál :) Pro anonymní majku: pokud nejste zaregistrována nemůžete známkovat.

  • Jana Tichá | 19. 9. 2005 16:04

    Jestli Vám můžu pomoct - zaregistrujte se, pak můžete dát i 5 :-)))Mimochodem, další recepty už přidávat nebudu, nevezmu si na svědomí další zklamání.Tímto se všem znechuceným omlouvám.

  • majka | 19. 9. 2005 14:33

    Nechala jsem se zlákat ingrediencemi na tuto buchtu a musím konstatovat, že buchta nemá žádnou výraznou chuť. Dávám za čtyři.

  • zunicka | 13. 9. 2005 07:08

    Dakujem za odpoved. Mozno skusim radsej na menej stupnov trosku dlhsie piect.A je pravda, ze hrusky boli dost stavnate. Kolac urcite nie je mdly,u nas z neho boli vsetci nadseni. Skusali ste ho robit aj s inym ovocim?Pekny den

  • Jana Tichá | 12. 9. 2005 10:40

    To je kombinací hrušek a kynutého těsta. Můžete tam dát samozřejmě jablka, ale pak to už bude jablkový koláč. Takhle mdlý mi zase připadala kynutá buchta s pudingem, která ostatním moc chutnala. Pomohla jsem si tím, že jsem kynuté těsto natřela rybízovou marmeládou. Neškodilo by to udělat i v tomhle případě.

  • Alena | 12. 9. 2005 10:20

    Vyzkoušela jsem tento recept,jsem však zklamaná, buchta byla mdlá. Tak jak se jindy vše rychle sní, buchtu mám ještě dnes na plechu.Je to poměrně dost nákladný recept, myslím, že s jiným ovocem by byla lepší.

  • Jana Tichá | 12. 9. 2005 08:50

    Jsem ráda, že vám chutnal. S tou šlehačkou nevím, snad jen chtěl ještě o trošku déle péci, nebo jste ho krájela ještě teplý. Šlehačka se nešlehá. Taky mě napadá, jestli třeba hrušky nebyly hodně zralé a tudíž plné šťávy ( já měla hrušky dost suché a tvrdé), nebo jste jich doprostřed dala víc.... Nebo vejce byly malé a nestačily na ztuhnutí šlehačky. Ale asi bych zkusila příště o trošku déle péct.

  • zunicka | 12. 9. 2005 06:55

    Dakujem za recept na vynikajuci kolac. Cez vikend som ho vyskusala a za hodinu bol cely prec:) Len by ma zaujimalo, co som spravila zle, ked v strede kolaca mi pri rezani vytekala slahackova hmota.Piekla som ho podla pokynov na 160-180C asi 35min. Ma sa pri priprave kolaca slahacka vyslahat?dakujem.

  • Jana z VM | 9. 9. 2005 10:39

    Ach jo, zase jedna lahůdka.. Prosím Vás, Jano Tichá, nevíte, kdy mám všechny ty Vaše recepty vyzkoušet?? To je hrůza, já snad musím přestat na delší dobu navštěvovat tyto stránky, nebo se z toho pominu, fakt :)) Už vůbec nedělám svoje osvědčené staré recepty, ale pořád zkouším a zkouším a rodina už reptá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Droždí Hera Hrušky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mouřeníny

Mouřeníny

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Maková bábovka

Maková bábovka

Kanadský králík

Kanadský králík

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Jadran dort

Jadran dort

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

105
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
53
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
31
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
30
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
29
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Kynutá bábovka s kakaem
Kynutá bábovka s kakaem
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá cmunda
Kynutá cmunda
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
Kynuté "pěchavičkové" knedlíky
Kynuté "pěchavičkové" knedlíky
  • Recepty.cz
  • Kynutá buchta s hruškama
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact