Paní Lašáková, když zvednete okraje, máte z těsta něco jako misku a ani hodně tekutá náplň nevyteče :-) Já na horkovzduch jen dopékám, aby těsto chytlo barvu, peču klasicky.
Zajímavý a moc dobrý koláč. Dala jsem už přezrálé hrušky, hodně zakapala citronem (1,5). Šlehačka ale jak je neušlehaná, mi vtekla zčástí i pod koláč, vlastně tím byl zalitý celý plech-což mi přišlo divné. Ale po upečení to bylo OK. Pekla jsem horkovzduchem 175°C, za 15min už hotové a zhnědlá šlehačka s vajíčky. Uvnitř propečené. Hrušky ikdyž byly fakt přezrálé (je únor!!), jsou zčástí tvrdkavé a ne rozteklé. Asi je to tím,že jsem pekla jen 15min.
Buchta je výborná. Těsto jsem namazal rybízovým džemem podle doporučení. To musíte zkusit!
Toto je lahodný recept, velmi se povedlo! Doporučuji použít tvrdé hrušky a pořádně je pokapat citrónem, mají pak výraznou chuť a nejsou "na bláto". Také jsem vyzkoušela prášek na kynuté těsto - seženete v obchodě. Těsto samo vykyne při pečení, nemusíte čekat při přípravě. Nemůžu si vynachválit, rychlá příprava a překvapivě dobrý výsledek.
ja delam taky kynutou buchtu s hruskami, sice podle jineho receptu ale jsou dobre, zkuste navrh dat jen hrusky a posypat drobenkou, v jednoduchosti je sila.
Pekla jsem v sobotu. Oproti receptu jsem přidala trošku skořice do smetanové zálivky. Koláč byl moc dobrý, nejlepší jsou na něm ty zkaramelizované ořechy. Když se nikdo nedíval, vyzobávala jsem je samotné:-))) Dávám 1.
Paní Tichá, u nás je letos hrušek jak máku, takže Vaši buchtu jsem pekla za poslední měsíc 3x. Moje věčně hladové děcko (17) si vždy vezme do ruky lžíci a jak vytáhnu vřelou buchtu z trouby, tak s prvním nášupem si spálí vnitřnosti a dojezení zbytku mu zabere max. 3 hodiny. A ten sós na ovoci ze šlehačky budu používat i na jiné koláče. Takže ode mě chvála!!!!!
Paní Wernischova, nechápu, proč znovu tuto debatu rozviřujete. Unavuje mě donekonečna vysvětlovat, že chápu ( asi tak, jako každý jiný normální člověk), že ne každý recept musí každému chutnat. Vždyť i já doma vařím jídla, po kterých by se některé z mých dětí mohlo utlouct a jiné by raději drželo hladovku. Opakuju, vadí mi komentáře, které obsahují dovětky typu: ...vylít do záchodu....kočky vzkazují, že vám děkují....tohle dostanu k náhradě....nepoživatelné....a samozřejmě hodnocení 4 a 5, nic z toho bych já sama do komentářů nepoužila.
Kynutou buchtu s hruškama jsem zatím nezkoušela, to připouštím, ale spí mě děsí na téhle debatě jiná věc, která se ostatně prolíná celým serverem. Jakoby byly vhodné a přípustné jen kladné reakce, ty negativní jsou vnímány urážlivě...nemluvím o těch, které záměrně urážlivé jsou, tam je to bez debaty - ale pokud někdo napíše Ne, tohle mi nechutnalo, proč ho hned buď nařknout z toho že to špatně uvařil nebo vyhlašovat, že přestanu přispívat? No, možná se zas dovím, že mám držet pusu, že já jsem recepty nepřidala žádné. O to ale snad nejde. Jde o to, že někdo může přispět stovkami opravdu skvělých receptů, ale přesto nemá nárok na to, aby všem povinně chutnaly, od toho tady opravdu ta debata s tupnice známkování jsou. Tak s tím paní Tichá proboha nenechte otrávit, ale vezměte v úvahu, že co jiný člověk, to jiná chuť. Taky se na vaše předpisy těším, i když připouštím že ne všechny mi chutnaly tak, jak jste asi čekala. Přeju vám hezký den! Jana
Tak jsem recept vyzkoušela, hrušky měly báječnouchuť, byly plné šťávy, ale nebylo to nic platné.Buchta byla mdlé chuti. Myslím, že kritika bylaoprávněná
Tento server som objavila vcera :-) Sedim pri nom uz hodiny a "varim" vo svojej fantazii. Mam teraz totizto dietu, skoncim ju asi o 3 tyzdne. Je to zvlastne, ale vsimam si prave recepty pani Janky Tichej, ako casto a ake dobroty sem dodava. Pani Janka, nevzdavajte to, ak je niekto nespokojny, tak to proste nabuduce varit nebude. Drzte sa a cakam na dalsie recepty! :-)
Nikde jsem nepsala, že nepřipouštím negativní názory. Sešlo se však několik negativních názorů na více mých receptů, proto jsem opravdu vážně přemýšlela o tom, že chyba je na mé straně a nemá smysl pokračovat ve vkládání dalších receptů, které vesměs budí jen zklamání. Nicméně na četné žádosti vkládám další. Doufám, že tímto je už definitivně případ hruškové buchty uzavřený :-)
Myslím, že není na škodu výměna názorů - i těch negativních. Kdyby bylo vše vynikající, tak by přece rubrika "komentář" byla zbytečná a nezáživná. A nakonec vždyť hodnocení nabízí stupnici 1 - 5. A paní Tichá, vždyť i Vy jste se negativně vyjádřila k receptu "Banánové kostky II"
Paní Jano Tichá nevzdávejte to a posílejte recepty dál.
Pani Ticha radujte se s tech desitek pochvalnych kometaru na vase recepty. Vzdyt ani nevime, zda ta "majka" recept opravdu zkusila a nebo je jen zly provokater. S hruskama mate pravdu, zalezi na druhu a zralosti. Jablecny strudl je take lahodnejsi z padanych jablek nez z krasne cervenych. Proto se mne libi, ze si tu vzajemne muzeme predat zkusenosti i napady a jeste se mne nestalo, ze jsem cekala dlouho na odpoved, nebo zadnou nedostala. Take jsem tu dostala jednou tak zvane"facku" a mela jsem stejny pocit jako vy. Ale ustupovat , vzdat se - to prece neudelame - to ne.
Jano Tichá, hlavu vzůru a hlavně neházejte pušku do žita. Já musím vařit a péct. Teď jiného nevařím než podle tohoto serveru a s pečením je to také tak. Tak že vydržet. Já také přispívám nejakými recepty a také jedna paní napsala, že to zrovna vyhodila do záchodu. Bylo mi všelijak, hlavně proto, že nám ty řízky, kterých se to týkalo zrovna takto chutnají, ale vzpamatovala jsem se a posílám dál. Doma nám chutná, tak co. Mějte se fajn. Jana H.
Kdo zkouší vařit podle nových receptů, občas se zklame. S tím snad musí počítat. I mě se to stává. V tom případě nehaním, ale jídlo už neudělám. Pokud chutná, jdu se o dojmy okamžitě podělit. Ale někteří lidé jsou prostě škarohlídi.
Ještě dodávám, ono třeba záleží na druhu hrušek, není to možné? Když jsou hrušky dobré, bude i koláč dobrý, ne? Hrušky letos moc nemáme, tak tento recept zkusit nemůžu, jinak bych to udělala...:o)
Jano Tichá, nemyslíte to vážně, že už nebudete přidávat recepty, že ne? Kvůli jednomu malému nezdaru to snad nehodíte za hlavu. Na Vaše recepty přece čekáme, ne? Moje recepty taky všem nechutnají, tak co, no.
Pani Ticha, pridavam se ke kucharce on-line, jen ty svoje recepty posilejte dal !
Paní Jano Tichá, v žádném případě se neomlouvejte, 1000 lidí, 1000 chutí... a já moc prosím, abyste recepty přidávala dál Pro anonymní majku: pokud nejste zaregistrována nemůžete známkovat.
Jestli Vám můžu pomoct - zaregistrujte se, pak můžete dát i 5 :-)))Mimochodem, další recepty už přidávat nebudu, nevezmu si na svědomí další zklamání.Tímto se všem znechuceným omlouvám.
Nechala jsem se zlákat ingrediencemi na tuto buchtu a musím konstatovat, že buchta nemá žádnou výraznou chuť. Dávám za čtyři.
Dakujem za odpoved. Mozno skusim radsej na menej stupnov trosku dlhsie piect.A je pravda, ze hrusky boli dost stavnate. Kolac urcite nie je mdly,u nas z neho boli vsetci nadseni. Skusali ste ho robit aj s inym ovocim?Pekny den
To je kombinací hrušek a kynutého těsta. Můžete tam dát samozřejmě jablka, ale pak to už bude jablkový koláč. Takhle mdlý mi zase připadala kynutá buchta s pudingem, která ostatním moc chutnala. Pomohla jsem si tím, že jsem kynuté těsto natřela rybízovou marmeládou. Neškodilo by to udělat i v tomhle případě.
Vyzkoušela jsem tento recept,jsem však zklamaná, buchta byla mdlá. Tak jak se jindy vše rychle sní, buchtu mám ještě dnes na plechu.Je to poměrně dost nákladný recept, myslím, že s jiným ovocem by byla lepší.
Jsem ráda, že vám chutnal. S tou šlehačkou nevím, snad jen chtěl ještě o trošku déle péci, nebo jste ho krájela ještě teplý. Šlehačka se nešlehá. Taky mě napadá, jestli třeba hrušky nebyly hodně zralé a tudíž plné šťávy ( já měla hrušky dost suché a tvrdé), nebo jste jich doprostřed dala víc.... Nebo vejce byly malé a nestačily na ztuhnutí šlehačky. Ale asi bych zkusila příště o trošku déle péct.
Dakujem za recept na vynikajuci kolac. Cez vikend som ho vyskusala a za hodinu bol cely prec Len by ma zaujimalo, co som spravila zle, ked v strede kolaca mi pri rezani vytekala slahackova hmota.Piekla som ho podla pokynov na 160-180C asi 35min. Ma sa pri priprave kolaca slahacka vyslahat?dakujem.
Ach jo, zase jedna lahůdka.. Prosím Vás, Jano Tichá, nevíte, kdy mám všechny ty Vaše recepty vyzkoušet?? To je hrůza, já snad musím přestat na delší dobu navštěvovat tyto stránky, nebo se z toho pominu, fakt ) Už vůbec nedělám svoje osvědčené staré recepty, ale pořád zkouším a zkouším a rodina už reptá.