Z několika lžic vlažného mléka, droždí, 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky umícháme kašičku a necháme asi 10 min. v teple, než vzejde kvásek. Mouku prosejeme, osolíme, přidáme vykynutý kvásek, oba cukry, vlažné mléko a rozehřáté máslo. Vypracujeme těsto a přikryté necháme kynout.
2
**Nádivka:** v mléce rozmícháme cukry a skořici, přivedeme k varu, přisypeme ořechy. Promícháme a odstavíme. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme plát dlouhý jako obvod formy na bábovku. Poklademe ořechovou nádivkou a zatočíme jako klasický štrúdl.
3
Vložíme do vymaštěné formy a necháme ještě asi 20 min. kynout. Pečeme při 180 °C asi 30 min. dozlatova. (Podle trouby, já pekla poněkud déle a snížila jsem si teplotu na 170 °C, aby nebyla moc tmavá). Bábovku vyklopíme až po vychladnutí.
4
Bábovka je z časopisu "Pošli recept!" - Speciální vydání Česká kuchyně