Připravíme si kvásek z půl deci mléka, 20 g droždí a 1 lžíce cukru. Smícháme mouku, sůl, cukr, vanikový cukr, mléko rozmíchané se žloutky, rozpuštěné máslo a kvásek.
2
Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Těsto rozválíme, posypeme kakaem smíchaným s cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Stočíme a dáme do vymaštěné bábovkové formy. Necháme ještě chvíli kynout a ve vyhřádé troubě pomalu upečeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lenka
|21. 3. 2013 10:52
pro zajímavost- tuto bábovku má ve své kuchařce už Rettigová,jinak pochází z židovské kuchyně. 8-)
ťunťa123
|21. 11. 2012 14:15
Bábovka se celkem vyvedla..nejlepší je to kakao... ;-)
Jiřina
|20. 11. 2011 13:08
obličej tak sem je nechala a šla na věc.Když byla hotová codili jak mlsný kocouři pak se doní pustili
a já nestačila ochutnat jak se poní zaprášilo. Chválili :-D
Jiřina
|20. 11. 2011 13:05
Dobrý den dnes mé chlapy honila mlsná mámo něco upeč.Tak na počítač a už to jelo .Povídám takhle bábovku hodili :-(
Věra z DC
|15. 2. 2008 13:59
Jano z VM (5.12.2005)dobrý nápad s těmi ořechy, nedivím se manželovi, že si tak šmakoval :-)))) Již dlouho jste se neozvala ?
Věra N.
|15. 2. 2008 13:21
Včera jsem pekla. Nemám ráda zbytky, proto jsem dala celé vejce a nemělo to chybu. Příště musím upéct z dvojité dávky, aby zbylo i na ráno.
Jitka M.
|19. 10. 2007 02:23
Tak tuhle bábovku vyzkouším už jsem jednu kynutou pekla a nechutnala, tak jestli někde dělám chybu se uvidí nyní, díky za recept dám vědět jak jsem dopadla. Je možno dát sušené droždí nebo radši normální??
Anonym
|30. 9. 2007 18:46
1 žloutek
Tetina
|30. 9. 2007 15:56
tak 1 žloutek nebo žloutky viz připrava?CHci vyzkoušet.
Katka
|28. 9. 2007 09:31
Perfektní, dneska dělám dvě.
Ivana Samcová
|26. 2. 2006 16:15
Je opravdu vynikající. Bohužel vydržela jen do druhého dne. Příště bych ji chtěla vyzkoušet s makovou náplní.
Jana z VM
|2. 1. 2006 14:01
Já zase normálně pokapu kakao s cukrem rozpuštěným máslem a nic nevypadává, ikdyž toho dávám opravdu dost, aby to bylo dobré. Jenom na okrajích toho dám o něco méně, aby to nevypadalo. Až to budete dělat poněkolikáté, už se to povede na 100 % !! My tuto bábovku milujeme, je výborná.
Marta
|2. 1. 2006 10:46
Já to máslo nerozpouštím, krájím na tenké plátky a motám volně,spíš překládám. Ale dřív jsem máslo rozpustila, nejprve pokapala těsto a mašlovačkou rozetřela a potom teprve posypala kakaem,cukrem...
Anonym
|1. 1. 2006 23:39
Marto, jak se ti podaří tohle všechno zamotat??????? Já ji zkoušela jen jednou a "hrnulo" se mi i to kakao s rozpuštěnýmmáslem... :(. Asi jsem nešika nebo to chce cvik:).
Jana z VM
|5. 12. 2005 10:43
Je vynikající !!! Těsto musí být řidší, aby bylo krásně vláčné - ono je umění udělat dobré kynuté těsto, léty se člověk naučí, že? Dala jsem o dva žloutky více, trošku více másla, do kakaa přidala mleté ořechy - je to jedna z nejlepších bábovek. Můj muž v sobotu zasedl ke kávě a bábovce a krájel a krájel .... Díky, Jano ,za bábovečku jedna báseň !!
Eva
|12. 6. 2005 19:30
Není špatná, ale těšno mi nepřipadá až tak vláčné.
Jana Novakova
|15. 5. 2005 13:29
Tak tuhle urcite vyzkousim!
Marta Navaříková
|12. 5. 2005 06:10
Těsto vyválím, posypu kakaem,cukrem,ořechy,skořicí,strouhanou čokoládou,poliju rumem,pokladu plátky másla a zamotám. Stačí i dát na plech jako závin. Kdo má rád, přidá i rozinky.