• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kynutá bábovka s kakaem
Napište svůj komentář k receptu

Kynutá bábovka s kakaem

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kynutá bábovka s kakaem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g polohrubá mouka
    • sůl
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si kvásek z půl deci mléka, 20 g droždí a 1 lžíce cukru. Smícháme mouku, sůl, cukr, vanikový cukr, mléko rozmíchané se žloutky, rozpuštěné máslo a kvásek.
2
Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Těsto rozválíme, posypeme kakaem smíchaným s cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Stočíme a dáme do vymaštěné bábovkové formy. Necháme ještě chvíli kynout a ve vyhřádé troubě pomalu upečeme.
3
Poté hodně pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Bábovka kynutá - rozinková

Bábovka kynutá - rozinková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lenka | 21. 3. 2013 10:52

    pro zajímavost- tuto bábovku má ve své kuchařce už Rettigová,jinak pochází z židovské kuchyně. 8-)

  • ťunťa123 | 21. 11. 2012 14:15

    Bábovka se celkem vyvedla..nejlepší je to kakao... ;-)

  • Jiřina | 20. 11. 2011 13:08

    obličej tak sem je nechala a šla na věc.Když byla hotová codili jak mlsný kocouři pak se doní pustili a já nestačila ochutnat jak se poní zaprášilo. Chválili :-D

  • Jiřina | 20. 11. 2011 13:05

    Dobrý den dnes mé chlapy honila mlsná mámo něco upeč.Tak na počítač a už to jelo .Povídám takhle bábovku hodili :-(

  • Věra z DC | 15. 2. 2008 13:59

    Jano z VM (5.12.2005)dobrý nápad s těmi ořechy, nedivím se manželovi, že si tak šmakoval :-)))) Již dlouho jste se neozvala ?

  • Věra N. | 15. 2. 2008 13:21

    Včera jsem pekla. Nemám ráda zbytky, proto jsem dala celé vejce a nemělo to chybu. Příště musím upéct z dvojité dávky, aby zbylo i na ráno.

  • Jitka M. | 19. 10. 2007 02:23

    Tak tuhle bábovku vyzkouším už jsem jednu kynutou pekla a nechutnala, tak jestli někde dělám chybu se uvidí nyní, díky za recept dám vědět jak jsem dopadla. Je možno dát sušené droždí nebo radši normální??

  • Anonym | 30. 9. 2007 18:46

    1 žloutek

  • Tetina | 30. 9. 2007 15:56

    tak 1 žloutek nebo žloutky viz připrava?CHci vyzkoušet.

  • Katka | 28. 9. 2007 09:31

    Perfektní, dneska dělám dvě.

  • Ivana Samcová | 26. 2. 2006 16:15

    Je opravdu vynikající. Bohužel vydržela jen do druhého dne. Příště bych ji chtěla vyzkoušet s makovou náplní.

  • Jana z VM | 2. 1. 2006 14:01

    Já zase normálně pokapu kakao s cukrem rozpuštěným máslem a nic nevypadává, ikdyž toho dávám opravdu dost, aby to bylo dobré. Jenom na okrajích toho dám o něco méně, aby to nevypadalo. Až to budete dělat poněkolikáté, už se to povede na 100 % !! My tuto bábovku milujeme, je výborná.

  • Marta | 2. 1. 2006 10:46

    Já to máslo nerozpouštím, krájím na tenké plátky a motám volně,spíš překládám. Ale dřív jsem máslo rozpustila, nejprve pokapala těsto a mašlovačkou rozetřela a potom teprve posypala kakaem,cukrem...

  • Anonym | 1. 1. 2006 23:39

    Marto, jak se ti podaří tohle všechno zamotat??????? Já ji zkoušela jen jednou a "hrnulo" se mi i to kakao s rozpuštěnýmmáslem... :(. Asi jsem nešika nebo to chce cvik:).

  • Jana z VM | 5. 12. 2005 10:43

    Je vynikající !!! Těsto musí být řidší, aby bylo krásně vláčné - ono je umění udělat dobré kynuté těsto, léty se člověk naučí, že? Dala jsem o dva žloutky více, trošku více másla, do kakaa přidala mleté ořechy - je to jedna z nejlepších bábovek. Můj muž v sobotu zasedl ke kávě a bábovce a krájel a krájel .... Díky, Jano ,za bábovečku jedna báseň !!

  • Eva | 12. 6. 2005 19:30

    Není špatná, ale těšno mi nepřipadá až tak vláčné.

  • Jana Novakova | 15. 5. 2005 13:29

    Tak tuhle urcite vyzkousim!

  • Marta Navaříková | 12. 5. 2005 06:10

    Těsto vyválím, posypu kakaem,cukrem,ořechy,skořicí,strouhanou čokoládou,poliju rumem,pokladu plátky másla a zamotám. Stačí i dát na plech jako závin. Kdo má rád, přidá i rozinky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Rybí pomazánka s tvarohem

Rybí pomazánka s tvarohem

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
30
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
23
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Květináčky z úlků
Květináčky z úlků
Kvikot z Raffaelova kotle
Kvikot z Raffaelova kotle
Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
Kynutá buchta s hruškama
Kynutá buchta s hruškama
Kynutá cmunda
Kynutá cmunda
  • Recepty.cz
  • Kynutá bábovka s kakaem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact