Dozlatova osmažený řízek, ve kterém se skrývá máslo ochucené petrželkou, bazalkou, česnekem a špetkou chilli. Tento lahodný a vydatný pokrm si nejlépe vychutnáte s kaší z brambor a brokolice.
Nejprve připravte máslo. Nasekejte česnek a bylinky na velmi jemno a spolu s chilli a citronovou kůrou zatřete do másla. Máslo vytvarujte do hranolu a nechte ztuhnout, nejlépe v mrazáku.
Maso očistěte, osolte a opepřete. Ostrým tenkým nožem v něm ze strany vytvořte velkou kapsu. Ochucené máslo pokrájejte na čtvrtiny a každou vložte do jedné kapsy. Prsa obtočte slaninou, abyste kapsy uzavřeli. Řízek obalte nejprve v mouce, poté v rozšlehaném osoleném a opepřeném vejci a nakonec ve strouhance.
3
Troubu rozehřejte na 180 °C. Na pánvi rozpalte olej a řízky na něm opékejte 6 minut z každé strany. Poté je 10 minut dopečte v troubě.
4
Mezitím uvařte oloupané a na kostky nakrájené brambory, asi 15 minut. Brokolici rozeberte na růžičky, vsypte ji do osolené vroucí vody a vařte 5 minut. Slijte a rozmixujte.
K uvařeným a slitým bramborám přidejte máslo a rozmačkejte je na hladkou kaši. Nakonec vmíchejte brokolici. Řízky servírujte s kaší a měsíčkem citronu.