Do jednotlivých porcí úzkým nožem prořízneme otvor, do kterého natlačíme asi jako palec velký kus ztuhlého másla. Okraje otvoru dobře přitlačíme (příp. zajehlíme), aby máslo nevyteklo. Maso osolíme, obalíme v trojobalu a hned smažíme v dostatečném množství rozpáleného tuku. Jen co chytne barvu, snížíme teplotu a dosmažíme.
2
Poznámka: pokud použijeme krůtí prsa, je tato třeba před plněním naporcovat.
řešíte tu samý blbosti! největší chybou je, že je tu napsáno původní recept! podle opravdového původního receptu se Kyjevský kotlet dělá ze stehenního řízku (je šťavnatější) a nechává se tam malá kůstka aby se pohodlně jedl. To co přidáte do másla je jen na vaší chuti. Také je důležité dodat že se smaží v sádle a másle, jinak nedosáhnete tak lahodné chuti, my třeba nepřidáváme nic. O tento recept se už dlouho přetahují Francouzi a Ukrajinci ale po průzkumech bylo zjištěno že tyto "řízky" dělá každý národ jinak.
Olga .
|9. 12. 2008 10:31
Zdeno, patrně znáte slovní spojení "notoricky známý", to je totéž jako napsat "všeobecně známý známý". Jiný význam toho slova může být "pověstný", nebo i "zřejmý". Takže, račte si vybrat co více vyhovuje Vašemu naturelu :-)
Gábina H
|9. 12. 2008 09:34
Asi notoricky známé?
Zdena z JM
|9. 12. 2008 08:56
Co to znamená, že použití estragonu je notorické?
Olga .
|8. 12. 2008 21:27
Použití estragonu je notorické :o), za kopr děkuji, určitě vyzkouším!
Olga Zehnalová
|8. 12. 2008 21:03
Ja mám recept, kde do masla sa pridáva kôpor a je to tiež veľmi chutné.
Lusinda -
|8. 12. 2008 19:24
opr. másla
Lusinda -
|8. 12. 2008 19:04
Do špalíčku máslu se v Kyjevském kotletu vždy přidává estragon.