Recept je velmi jednoduchý - klasicky uvařit květák rozdělený na růžičky ve slané vodě do poloměka a mezitím si nakrájet rajčata a utřít česnek se solí. Jakmile je květák hotov vše smíchat a zalít olivovým olejem. Nechat chvíli odležet a dochutit pepřem, případně čerstvými bylinkami, nebo dle Vašich chutí.
2
**Verze pro nevegany: ** V lednici jsem našla i poslední 2 proužky slaniny, kterou jsem nakrájela na kostičky a osmahla. Hotové křupavé kousky jsem nasypala do salátu.
3
Jako přílohu jsem zvolila obyčený opečený chleba/toast.
4
Je to tak jednoduché až je to dobré :)))).
5
**Poznámka: **Tenhle recept se vyvinul z totálního nedostatku surovin pro jakýkoliv jiný recept... Brambory, mléko i vejce došly, takže k dispozici pouze hlava květáku a pár krčících se rajčat a polovyschlé 4 stroužky česneku.