kg
maso na řízky
- vepřové, drůbeží, králičí... cca
sůl
pepř mletý
hladká mouka
3
ks
rozšlehané vejce
dle potřeby, cca 2 -
strouhanka
sádlo
nebo olej na smažení
Postup přípravy receptu
1
Květák rozebraný na růžičky uvaříme v osolené vodě nebo na páře doměkka - na skus. Necháme zchladnout a okapat.
2
Uvařený květák pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájené okurky, jemně pokrájenou cibuli, majonézu (lze zkombinovat se zakysanou smetanou), hořčici (dle kyselosti okurek), sůl s pepřem dle chuti a vše dobře promícháme.
Maso na řízky nakrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme z obou stran v rozpálené pánvi s tukem dozlatova z obou stran.