Vločky namočíme do mléka a necháme je 20 - 30 minut nasát mléko.
2
Mezitím si nastrouháme do mísy syrový květák, sýr a starší, ne zcela tvrdý rohlík. Pak přidáme mlékem nasáté vločky, vejce, nasekaný česnek a drobně pokrájenou pikantnější uzeninu, opepříme, osolíme dle chuti a dobře promícháme.
3
Pokud je třeba, přidáme ještě trochu strouhanky a v rukách tvoříme malé placičky, které obalíme ve strouhance.
4
Smažíme v nepřilnavé pánvi s troškou rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
5
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší, zeleninovými saláty, dipy nebo tatarkou. Lze jíst i vychladlé, kdy placičky můžeme vložit do prokrojených žemliček, které ještě doplníme čerstvou zeleninou s ochucenou majonézou nebo studenou omáčkou.