Mrkev a celer si nahrubo nastrouháme a dáme orestovat spolu s vločkami na rozehřátý olej s máslem dorůžova. Pak přidáme očištěný malý květák rozebraný na růžičky a vařící vodu, osolíme, přivedeme k varu a vaříme doměkka. Větší růžičky pak můžeme pokrájet nebo rozšťouchat. Do zeleninové polévky s vločkami na závěr vmícháme celerovou nať a rozšlehané vejce, krátce povaříme, popřípadě dochutíme a podáváme.
Polévka je fakt super ! Dětem se dobře jí díky tomu že tam jsou vločky a je dost hustá. Rošťouchala jsem květák, trošku odebrala a rozmixovala a byla fakt super!!!! Díky moc! Rychlé a dobré :-*
Výborná a vhodná i pro děti. Celé rodině moc chutná dávám 1 ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku.
Nováková
|12. 4. 2012 19:51
Vločky nám v polévce chutnala, byla to dobrá změna. Dala jsem šest lžic vloček, ale vrchovatých a tak jsem vejce ani nedala, to bych z polévky udělala asi kaši.