Formu na biskupský chlebíček si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. V hlubokém talíři si rozmícháme žloutky s mlékem a každý plátek chleba v něm rychle (aby hodně nenasákl) namočíme - jen z jedné strany. Plátky chleba vyložíme připravenou formu, namočenou stranou dovnitř.
2
Krátce povařený květák ve slané vodě scedíme a pokrájíme na větší kousky. Ke květáku přidáme drobně pokrájenou šunku, nastrouhanou nivu, petrželku, pepř a sůl dle chuti a zamícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků a směs nandáme do vyložené formy, uhladíme. Přečnívající chleby přehneme na květákovou směs, zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca 30-35 minut na střední teplotu. Po vyndání z trouby necháme pod alobalem ještě 10 minut odpočinout, pak můžeme vyklopit a podávat.
3
* Chlebíček je dobrý teplý i studený například se zeleninovým salátem.
4
* Směs můžeme dochutit i muškátovým květem, česnekem... .
5
* Pokud chceme mít chlebíček bezmasý, místo šunky použijeme například uzené tofu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jíchová
|11. 1. 2014 11:55
Výborný a masa klidně víc.
Lenka Kurelová
|10. 10. 2012 10:10
Konzumaci květáku jsme příznivě naklonění a proto jsem včera recept vyzkoušela a musím říct, že to byla úžasná dobrota <:-) . Vřele doporučuji teplý, studený už není tak dobrý jako hned z trouby :-)) .
Mládková J.
|14. 9. 2011 06:55
Výborná večeře s okurkovým salátem, chutnalo všem.
Dája
|23. 7. 2011 18:37
Výborný nápad s uzeným tofu ;-) :-P . Receptů pro ty, co nejedí maso není příliš, myslím tím, těch dobrých receptů. Určitě budu péct zase.
Koutníková Dana
|8. 6. 2011 07:41
Poslední kousek budu mít dnes ke svačině, včera jsem k chlebíčku připravila ledový salát a do plňky přidala sušený česnek. Bylo to výborné :).