Květáky uvaříme do měkka, po vychladnutí pokrájíme, dáme do misky, přidáme strouhaný sýr (na větším okatém struhadle), vejce, mouku a trochu soli - pozor! květák vařím v osolené vodě a taky sýr bývá někdy dost slaný, takže už moc nesolit. Zředím mlékem, aby bylo těsto hustší než jako na lívance. Na rozpáleném oleji dělám malé placičky a peču do růžova. Lze péci také na lívanečníku.
2
Jako příloha brambor (teď už nové), může se dát i tatarka a hlavně nějaký dobrý zeleninový salát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
milan
|3. 7. 2015 17:24
taky tak,zkousel jsem to i s cibulkou,pazitkou ,bärlauchem,vzdycky to bylo dobry,ale ta strouhanka tomu doda vizualni krupavost,-))
Marie Svobodová
|1. 11. 2007 13:43
Neředím mlékem, nechávám tužší těsto, mírně opepřím a zlehka obalím ve strouhance. Moc dobré.
Věra
|13. 6. 2007 12:28
Květák nevařím, jinak dělám stejně. Je to naše oblíbené letní jídlo.
Dana
|13. 6. 2007 11:34
Tyto placičky dělám často, jen místo hladké mouky dávám strouhanku. Doopravdy dobré a rychlé jídlo. Doporučuji.
Irena Klasová
|13. 6. 2007 10:02
Ještě jsem zapoměla napsat, že žloutky dávám zvlášť a nakonec pak vmíchám sníh z bílků a přidám tam nějakou tu ylinku (bazalku nebo petželku či pažitku, prostě co je po ruce).
Irena Klasová
|13. 6. 2007 10:00
Taky dělám ale bez sýra, příště zkusím i s tím sýrem (sýry miluju), je to vynikající a rychlé.