g
majonéza
nebo zakysaná smetana-kombinace s majolkou
40
g
hořčice plnotučná
dle chuti, cca
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Předvařené květákové růžičky na skus, v osolené vodě nebo páře, necháme na cedníku zchladnout. Uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout a oloupeme je. Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme. Středně velkou cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Kvalitní gothajský salám a okurku, pokrájíme na kostičky nebo tenké nudličky.
Květák, brambory a vejce pokrájíme na menší kusy, dáme do mísy, přidáme připravenou cibuli, Gothaj, okurky, přidáme majonézu (zakysanou smetanu), dle chuti hořčici, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme v chladnu krátce proležet a můžeme podávat.
3
Podáváme samostatně, jako osvěžující svačinu nebo večeři, ale klidně i jako přílohu, třeba k řízkům...