Pekáček si vymažeme máslem. Předvařený květák si pokrájíme na větší kousky. Šunku na kostičky. Nivu si rozdrobíme nebo nastrouháme. Na dno dáme vrstvu těstovin, pak květák se šunkou, posypeme nivou..., opakujeme dokud máme suroviny. Nebo smícháme vše v míse a dáme do vymazaného pekáčku takto připravenou směs.
2
Přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby zapéct zhruba na 25 minut.
3
V mléce si rozkvrdláme vejce se solí, pepřem a muškátovým květem (nemusí být) dle chuti. Polijeme zapečené těstoviny a necháme ještě asi 8 minut dopéct pod alobalem. Podáváme se se zeleninovým salátem, kompotem nebo nakládanou řípou.
Moc dobré. Niva tomu dá ten správný šmrnc. Vše jsem promíchala a pak dala do pekáčku. Tento postup používám u většiny zapékaných těstovin, ale třeba i u "Francouzských brambor".
Katka
|23. 3. 2011 06:56
Máme rádi menší těstoviny, třeba kolínka, mušle a tak.Kombinace květáku s šunkou a nivou je výborná :-))