Máte už po krk všech těch grilovaných steaků, kuřecích stehýnek a dalšího masa? Vyzkoušejte vynikající květákové steaky podávané s okurkovým salátem a osvěžující omáčkou z žervé, jogurtu, česneku, máty a petrželky.
Do mixéru dejte česnek, žervé, jogurt, polovinu lístků máty, polovinu petrželky, po lžíci oleje a citronové šťávy a umixujte hladký, světle zelený krém. Dochuťte ho solí, pepřem a dejte do misky.
Květák nakrájejte na plátky asi 1 cm silné, potřete je olejem a osolte. Grilujte je na středně rozehřátém grilu asi 3 minuty z každé strany. Doporučujeme použít grilovací misku.
3
Okurky nakrájejte na plátky a promíchejte se zbylou citronovou šťávou a posekanými bylinkami. Osolte a opepřete. Na talíře rozdělte bylinkové žervé, na ně položte ogrilovaný květák, přidejte salát a celé jídlo ještě dochuťte nadrceným barevným pepřem.