Květák uvaříme do měkka, z mouky, žloutků a mléka uděláme vláčné těstíčko (jako na palačinky), do těsta přidáme nadrobno nakrájený květák a pomalu vmícháme ušlehaný sníh z bílků - těsto připravujeme podle velikosti květáku, když je květák velký, uděláme těsta více.
2
Hmota by měla být velmi kyprá a nadýchaná. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Velmi syté jídlo chudých :o)) ale dobré.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
čamda
|11. 9. 2007 17:39
Dělám podobné, jen přidávám pro barvu mraženou zeleninu - např.mrkev, hrášek, kukuřice, občas (když je v lednici i tvrdý nastr. sýr). Aby plačičky nebyly nasáklé olejem, přidávám půl sáčku prášku do pečiva. Ten bych poradila i do bramboráků, bezva věc, nejsou tak moc mastné (i když dáte na ubrousek) a jsou nadýchané. :-))