• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Květákové řízky
Napište svůj komentář k receptu

Květákové řízky

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks květák
    • 2
      špetka sůl
    • rostlinný olej na smažení
  • Na obalení
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 2
      lžíce bylinky petržel, pažitka, bazalka, saturejka, oregano, kopr, cibulová nať... dle chuti
    • 2
      lžíce mléko nemusí být - na rozředění příliš hustého těstíčka
    • 1
      miska strouhanka
  • Dip
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce bylinky

Postup přípravy receptu

1
Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na větší růžičky. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a do vařící vkládáme růžičky květáku košťálem dolů. Necháme krátce povařit (cca 5-7 minut) a vodu slejeme.
2
Prochladlé růžičky květáku opatrně nakrájíme ostrým nožem na plátky - viz obrázek. (Osvědčilo se mi prokrojit košťál, každou polovinu ještě rovnoběžně rozkrojit, tím z každé růžičky vzniknou 4 "plátky".)
3
Plátky květáku obalíme v řídkém těstíčku umíchaném z vajíčka, špetky soli, hladké mouky a sekaných zelených bylinek. Potom plátky obalíme ve strouhance, přebytečnou oklepneme a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách.
4
Osmažené květákové řízky položíme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
5
Můžeme doplnit bylinkovým dipem umíchaným z jogurtu nebo zakysané smetany, špetky soli a sekaných zelených bylinek. Dip je nejlepší, když se chvíli rozleží v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové kuličky s nivou

Květákové kuličky s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • koťátko | 4. 8. 2016 13:56

    skusila jsem takhle dva kusy z květáku a byla to hrozmá brzda.dělat takhle celý květák stojím v kuchyni ještě teďka

  • Jindra | 1. 8. 2016 19:45

    Omlouvám se, v příspěvku je chyba.... Pak neobaluji v mouce, ale pochopitelně ve strouhance..... O:-)

  • A.Wolfová | 1. 8. 2016 18:05

    Přijde mi to dost nepraktické. Při krájení je dost odpadu z opadávajících růžiček. Nevyhazuji nic, takže byla zákonitě hned i polévka. Jednodušší mi přijdou karbanátky z květáku, kde spotřebuji všechno.

  • Jindra | 31. 7. 2016 21:45

    Také mi to připadá zbytečné. Obaluji květák tak, že růžičky namočím do těstíčka z vajec, mouky a trochu mléka - může se dochutit i bylinkami, různým kořením, čím kd o chce - a pak rovnou obaluji v mouce. Květák nepředvařuji a smažím zvolna. Je mnohem lepší, než předvařovaný! ;-)

  • Rad Ka | 31. 7. 2016 08:39

    Mně to naopak přijde šikovné, že se plátky snáz osmaží než nepravidelné růžičky. Opravdu jako řízky. Vajec se spotřebuje stejně, možná je menší spotřeba oleje, protože ho stačí nižší vrstva v pánvi.

  • Pavla | 30. 7. 2016 15:53

    Recept k ničemu. Autorka si asi ráda komplikuje život :-\

  • Dana | 29. 7. 2016 14:49

    Nedovedu si predstavit, ze bych si takto komplikovala obalovani kvetaku, ktere uz i tak nepatri mezi moji oblibenou cinnost v kuchyni a jeste pro pet lidi. Ve vysledku je i vetsi spotreba vajec, stroujanky atd a jeden sni vic obalovaciho materialu a oleje nez kdyby osmazil cele ruzicky kvetaku. Taky si myslim, ze by se kvetak ani nemusel predvaret, platky by se urcite v pohode osmazily do mekka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Bylinky Hladká mouka Květák Mléko Rostlinný olej Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
28
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
21
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Květákové řezy
Květákové řezy
Květákové řezy II.
Květákové řezy II.
Květákové řezy s tvarohem a ořechy
Květákové řezy s tvarohem a ořechy
Květákové steaky
Květákové steaky
Květákové steaky z grilu
Květákové steaky z grilu
Květákové těstoviny se šunkou a nivou
Květákové těstoviny se šunkou a nivou
  • Recepty.cz
  • Květákové řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact