• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Květákové řízky
Napište svůj komentář k receptu

Květákové řízky

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
Květákové řízky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks květák
    • 2
      špetka sůl
    • rostlinný olej na smažení
  • Na obalení
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 2
      lžíce bylinky petržel, pažitka, bazalka, saturejka, oregano, kopr, cibulová nať... dle chuti
    • 2
      lžíce mléko nemusí být - na rozředění příliš hustého těstíčka
    • 1
      miska strouhanka
  • Dip
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce bylinky

Postup přípravy receptu

1
Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na větší růžičky. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a do vařící vkládáme růžičky květáku košťálem dolů. Necháme krátce povařit (cca 5-7 minut) a vodu slejeme.
2
Prochladlé růžičky květáku opatrně nakrájíme ostrým nožem na plátky - viz obrázek. (Osvědčilo se mi prokrojit košťál, každou polovinu ještě rovnoběžně rozkrojit, tím z každé růžičky vzniknou 4 "plátky".)
3
Plátky květáku obalíme v řídkém těstíčku umíchaném z vajíčka, špetky soli, hladké mouky a sekaných zelených bylinek. Potom plátky obalíme ve strouhance, přebytečnou oklepneme a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách.
4
Osmažené květákové řízky položíme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
5
Můžeme doplnit bylinkovým dipem umíchaným z jogurtu nebo zakysané smetany, špetky soli a sekaných zelených bylinek. Dip je nejlepší, když se chvíli rozleží v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové kuličky s nivou

Květákové kuličky s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • koťátko | 4. 8. 2016 13:56

    skusila jsem takhle dva kusy z květáku a byla to hrozmá brzda.dělat takhle celý květák stojím v kuchyni ještě teďka

  • Jindra | 1. 8. 2016 19:45

    Omlouvám se, v příspěvku je chyba.... Pak neobaluji v mouce, ale pochopitelně ve strouhance..... O:-)

  • A.Wolfová | 1. 8. 2016 18:05

    Přijde mi to dost nepraktické. Při krájení je dost odpadu z opadávajících růžiček. Nevyhazuji nic, takže byla zákonitě hned i polévka. Jednodušší mi přijdou karbanátky z květáku, kde spotřebuji všechno.

  • Jindra | 31. 7. 2016 21:45

    Také mi to připadá zbytečné. Obaluji květák tak, že růžičky namočím do těstíčka z vajec, mouky a trochu mléka - může se dochutit i bylinkami, různým kořením, čím kd o chce - a pak rovnou obaluji v mouce. Květák nepředvařuji a smažím zvolna. Je mnohem lepší, než předvařovaný! ;-)

  • Rad Ka | 31. 7. 2016 08:39

    Mně to naopak přijde šikovné, že se plátky snáz osmaží než nepravidelné růžičky. Opravdu jako řízky. Vajec se spotřebuje stejně, možná je menší spotřeba oleje, protože ho stačí nižší vrstva v pánvi.

  • Pavla | 30. 7. 2016 15:53

    Recept k ničemu. Autorka si asi ráda komplikuje život :-\

  • Dana | 29. 7. 2016 14:49

    Nedovedu si predstavit, ze bych si takto komplikovala obalovani kvetaku, ktere uz i tak nepatri mezi moji oblibenou cinnost v kuchyni a jeste pro pet lidi. Ve vysledku je i vetsi spotreba vajec, stroujanky atd a jeden sni vic obalovaciho materialu a oleje nez kdyby osmazil cele ruzicky kvetaku. Taky si myslim, ze by se kvetak ani nemusel predvaret, platky by se urcite v pohode osmazily do mekka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Bylinky Hladká mouka Květák Mléko Rostlinný olej Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

266
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
83
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
80
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
75
Drůbeží koktejl / salát
Drůbeží koktejl / salát
37
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Květákové řezy
Květákové řezy
Květákové řezy II.
Květákové řezy II.
Květákové řezy s tvarohem a ořechy
Květákové řezy s tvarohem a ořechy
Květákové steaky
Květákové steaky
Květákové steaky z grilu
Květákové steaky z grilu
Květákové těstoviny se šunkou a nivou
Květákové těstoviny se šunkou a nivou
  • Recepty.cz
  • Květákové řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact