Vše smícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Vyzkoušíme nejlépe dřevěnou špejli, kterou zapíchneme doprostřed. Je-li zapotřebí, pečeme déle.
2
Vytáhneme z trouby a krájíme v pekáčí na porce. Vhodné jako rychlá večeře, nebo příloha. Můžeme také použít jinou zeleninu, brokolici, cuketu, špenát, žampiony nebo kombinovat. Sůl přidáváme podle potřeby (záleží na slanosti sýru a slaniny).
Tak jsem také vyzkoušela.. květáky jsem dala dva menší, místo slaniny zbytku salámů co dům dal, olej jsem vynechala, pouze jsem lehce vymastila zapékací pekáč, vejce jsem dala jen 4 a přidala ještě koření: pepř, mletou papriku, špetku kmínu a špetku muškátového květu... a velmi jsme si pochutnali :-[
Elen
|24. 6. 2011 12:50
Přidávám se k ostatním fanouškům tohoto receptu, je bezva! Snadné a chutné! Použila jsem syrový květák i cibulku (kterou zpravidla před zapékáním osmahnu- tady ne!) a pekla 40 minut, protože jsem měla vyšší "těsto". Oleje stačí opravdu méně a příště to zkusím s vegetou nebo nějakým kořením, pepř a sůl nestačili... Díky
Hana Kujalová
|2. 7. 2009 09:26
Výborné, ale cholesterolová bomba :o) Doporučuji odlehčenou variantu: větší podíl květáku (použít celý květák střední velikosti), ubrat aspoň 1 vejce, oleje stačí 2 až 3 lžíce (a použít jej na osmahnutí cibulky a libové slaniny), zbylou část oleje nahradit několika lžícemi mléka. Špetka vegety a muškátového květu řezům dodá ještě lepší chuť.
Ostružina Lesní
|29. 5. 2009 14:43
Terezko , já květák trochu povařím , ale ne úplně doměkka. Možná to jde i ze syrového , ale nezkoušela jsem to .
Tereza Nováková
|28. 5. 2009 22:22
Ten květák prosím syrový nebo vařený?
Markýza První
|27. 5. 2009 22:16
U nás tomu říkáme květáková nádivka. Výborné!
Ostružina Lesní
|27. 5. 2009 21:27
Výborný recept, i manžel, který zeleninu moc nemusí to pochválil. Cibuli jsem tam nedala syrovou , ale osmažila jsem ji , na tom jsem osmahla i anglickou. Přidala jsem pažitku a místo oleje trochu smetany. Neškodí trochu vegety. Dávám 1. :-)
Lenka
|21. 8. 2007 11:41
Moc dobré, určitě doporučuji vyzkoušet.
Miroslava Marková
|21. 6. 2007 07:54
Řezy jsem pekla včera k večeři, a protože oba moji chlapi mají květák rádi, měl tento recept velký úspěch. Protože jsem četla jen samé pochvalné komentáře, řezy jsem hned udělala z dvojité dávky a vyplatilo se. Dávám samozřejmě za 1!
Květa B.
|19. 6. 2007 09:46
Včera jsem upekla a ochutnala ještě večer teplé.Teď to baštím po studenu a nemá to chybu.Dávám 1.
Magda
|12. 6. 2007 08:26
Dělala jsem sice bez anglické, ale i tak je to moc dobré.
Majka Rončáková
|8. 6. 2007 10:19
Tento recept mám od moji mamky a dělám ho už několik let ale nedávám tam vždy strouhaný sýr, ale jenom vajíčka.
Jana Š.
|8. 6. 2007 09:57
Připojuji se k Andrejce. Pekla jsem už 3x, vždy sklidily velkou chválu. Děkuji za výborný recept.
Andrea
|7. 6. 2007 19:45
Dnes jsem otestovala a určitě budu tyto řezy dělat častěji. Jsou výborné. Pekla jsem je také déle, ale vůbec nebyly vysušené. Asi záleží, jak vysoká je vrstva na pekáčku. Měla jsem obrovský květák.
Monika V.
|16. 5. 2007 15:27
Děkuji za přidání fota.
Ida Juřicová
|13. 3. 2007 17:51
Hodnotím za 1! Rezy byly vyborne,manzel se jen olizoval :-) urcite vyzkousim i s brokolici ci jinou zeleninou.
Stáňa V
|2. 3. 2007 22:30
Dělala jsem s brokolicí a je to opravdu moc dobré, zvlášť druhý den za studena.Dávám za 1, ještě zkusím kombinaci s jinou zeleninou.
Martina S.
|1. 3. 2007 12:44
Jsou výborné - jak teplé, tak i studené. Květáku a strouhaného sýra jsem dala větší množství, jinak jsem vše dala dle receptu.
Zdena z JM
|27. 11. 2006 06:29
Bylo to moc dobré.Na oběd jsem podávala teplé se špenátem.Na večeři studené jen tak.To jsem měla tedy původně v plánu,ale do večeře nic nezbylo.Dávám 1.
EvaSma
|9. 10. 2006 10:54
Je to výborné. Velice často a ráda dělám zapečené pokrmy. Tyto květákové řezy všem velmi chutnaly, zatím jsem do všech předchozích receptů květák povařila, sem se dává syrový a na chuti je to výrazně (100x) lepší.
Marie Horáková
|4. 10. 2006 12:42
Květák se dává syrový, nebo se musí trochu předvařit ?
Jana z VM
|22. 6. 2006 09:55
Rodina si chleba neukrojila, ale jedla se mnou. Všem moc chutnalo. Příště ale budu péct kratší dobu, pekla jsem déle než 30 min.)trochu jsem je vysušila. Ale na cdhuti to neubralo. Byly výborné !! Dávám 11111.
Jana z VM
|15. 6. 2006 08:21
Moc mě to láká a rodinka, která toto zrovna nemusí, ať si ukrojí chleba ....
eva
|14. 6. 2006 13:36
Vyborne, lahucke, namiesto slaniny sme pouzili salam, mali sme k obedu so zemiakovou kasou a salatom
Melánia Fialová
|14. 6. 2006 07:44
Bolo to výborné. Keďže som nemala po ruke slaninu a tvrdý syr, nahradila som nakrájanou diétnou salámou a jedným syrom Bambino. Nemalo to chybu !!! Hodnotím "1"
Monika
|20. 5. 2006 09:06
Vypadá to moc zajímavě, zkusím s brokolicí. Právě jsem si lámala hlavu se zdravým pohoštěním k vínku, dík za nápad!
Aja
|19. 5. 2006 22:33
Vypadá to skvěle, vyzkouším s květákem
Christine
|19. 5. 2006 18:53
Tak jsem vyzkoušela s květákem a podruhé se špenátem a strouhaný sýr jsem smíchala napůl s fetou. Sklidila jsem obrovský úspěch. Děkuji. Skvělé, jednoduché a rychlé.