• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Květákové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Květákové řezy

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květákové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 375
      g květák rozebraný na malé růžičky
    • 1
      ks cibule velká - nakrájená
    • 6
      plátek anglická slanina na kostky
    • 1
      hrnek sýr
    • 125
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 125
      ml rostlinný olej
    • 5
      ks vejce rozmíchaná

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Vyzkoušíme nejlépe dřevěnou špejli, kterou zapíchneme doprostřed. Je-li zapotřebí, pečeme déle.
2
Vytáhneme z trouby a krájíme v pekáčí na porce. Vhodné jako rychlá večeře, nebo příloha. Můžeme také použít jinou zeleninu, brokolici, cuketu, špenát, žampiony nebo kombinovat. Sůl přidáváme podle potřeby (záleží na slanosti sýru a slaniny).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květákové řezy II.

Květákové řezy II.

Květákové řezy s tvarohem a ořechy

Květákové řezy s tvarohem a ořechy

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie29 | 6. 2. 2012 19:39

    Tak jsem také vyzkoušela.. květáky jsem dala dva menší, místo slaniny zbytku salámů co dům dal, olej jsem vynechala, pouze jsem lehce vymastila zapékací pekáč, vejce jsem dala jen 4 a přidala ještě koření: pepř, mletou papriku, špetku kmínu a špetku muškátového květu... a velmi jsme si pochutnali :-[

  • Elen | 24. 6. 2011 12:50

    Přidávám se k ostatním fanouškům tohoto receptu, je bezva! Snadné a chutné! Použila jsem syrový květák i cibulku (kterou zpravidla před zapékáním osmahnu- tady ne!) a pekla 40 minut, protože jsem měla vyšší "těsto". Oleje stačí opravdu méně a příště to zkusím s vegetou nebo nějakým kořením, pepř a sůl nestačili... Díky

  • Hana Kujalová | 2. 7. 2009 09:26

    Výborné, ale cholesterolová bomba :o) Doporučuji odlehčenou variantu: větší podíl květáku (použít celý květák střední velikosti), ubrat aspoň 1 vejce, oleje stačí 2 až 3 lžíce (a použít jej na osmahnutí cibulky a libové slaniny), zbylou část oleje nahradit několika lžícemi mléka. Špetka vegety a muškátového květu řezům dodá ještě lepší chuť.

  • Ostružina Lesní | 29. 5. 2009 14:43

    Terezko , já květák trochu povařím , ale ne úplně doměkka. Možná to jde i ze syrového , ale nezkoušela jsem to .

  • Tereza Nováková | 28. 5. 2009 22:22

    Ten květák prosím syrový nebo vařený?

  • Markýza První | 27. 5. 2009 22:16

    U nás tomu říkáme květáková nádivka. Výborné!

  • Ostružina Lesní | 27. 5. 2009 21:27

    Výborný recept, i manžel, který zeleninu moc nemusí to pochválil. Cibuli jsem tam nedala syrovou , ale osmažila jsem ji , na tom jsem osmahla i anglickou. Přidala jsem pažitku a místo oleje trochu smetany. Neškodí trochu vegety. Dávám 1. :-)

  • Lenka | 21. 8. 2007 11:41

    Moc dobré, určitě doporučuji vyzkoušet.

  • Miroslava Marková | 21. 6. 2007 07:54

    Řezy jsem pekla včera k večeři, a protože oba moji chlapi mají květák rádi, měl tento recept velký úspěch. Protože jsem četla jen samé pochvalné komentáře, řezy jsem hned udělala z dvojité dávky a vyplatilo se. Dávám samozřejmě za 1!

  • Květa B. | 19. 6. 2007 09:46

    Včera jsem upekla a ochutnala ještě večer teplé.Teď to baštím po studenu a nemá to chybu.Dávám 1.

  • Magda | 12. 6. 2007 08:26

    Dělala jsem sice bez anglické, ale i tak je to moc dobré.

  • Majka Rončáková | 8. 6. 2007 10:19

    Tento recept mám od moji mamky a dělám ho už několik let ale nedávám tam vždy strouhaný sýr, ale jenom vajíčka.

  • Jana Š. | 8. 6. 2007 09:57

    Připojuji se k Andrejce. Pekla jsem už 3x, vždy sklidily velkou chválu. Děkuji za výborný recept.

  • Andrea | 7. 6. 2007 19:45

    Dnes jsem otestovala a určitě budu tyto řezy dělat častěji. Jsou výborné. Pekla jsem je také déle, ale vůbec nebyly vysušené. Asi záleží, jak vysoká je vrstva na pekáčku. Měla jsem obrovský květák.

  • Monika V. | 16. 5. 2007 15:27

    Děkuji za přidání fota.

  • Ida Juřicová | 13. 3. 2007 17:51

    Hodnotím za 1! Rezy byly vyborne,manzel se jen olizoval :-) urcite vyzkousim i s brokolici ci jinou zeleninou.

  • Stáňa V | 2. 3. 2007 22:30

    Dělala jsem s brokolicí a je to opravdu moc dobré, zvlášť druhý den za studena.Dávám za 1, ještě zkusím kombinaci s jinou zeleninou.

  • Martina S. | 1. 3. 2007 12:44

    Jsou výborné - jak teplé, tak i studené. Květáku a strouhaného sýra jsem dala větší množství, jinak jsem vše dala dle receptu.

  • Zdena z JM | 27. 11. 2006 06:29

    Bylo to moc dobré.Na oběd jsem podávala teplé se špenátem.Na večeři studené jen tak.To jsem měla tedy původně v plánu,ale do večeře nic nezbylo.Dávám 1.

  • EvaSma | 9. 10. 2006 10:54

    Je to výborné. Velice často a ráda dělám zapečené pokrmy. Tyto květákové řezy všem velmi chutnaly, zatím jsem do všech předchozích receptů květák povařila, sem se dává syrový a na chuti je to výrazně (100x) lepší.

  • Marie Horáková | 4. 10. 2006 12:42

    Květák se dává syrový, nebo se musí trochu předvařit ?

  • Jana z VM | 22. 6. 2006 09:55

    Rodina si chleba neukrojila, ale jedla se mnou. Všem moc chutnalo. Příště ale budu péct kratší dobu, pekla jsem déle než 30 min.)trochu jsem je vysušila. Ale na cdhuti to neubralo. Byly výborné !! Dávám 11111.

  • Jana z VM | 15. 6. 2006 08:21

    Moc mě to láká a rodinka, která toto zrovna nemusí, ať si ukrojí chleba ....

  • eva | 14. 6. 2006 13:36

    Vyborne, lahucke, namiesto slaniny sme pouzili salam, mali sme k obedu so zemiakovou kasou a salatom

  • Melánia Fialová | 14. 6. 2006 07:44

    Bolo to výborné. Keďže som nemala po ruke slaninu a tvrdý syr, nahradila som nakrájanou diétnou salámou a jedným syrom Bambino. Nemalo to chybu !!! Hodnotím "1"

  • Monika | 20. 5. 2006 09:06

    Vypadá to moc zajímavě, zkusím s brokolicí. Právě jsem si lámala hlavu se zdravým pohoštěním k vínku, dík za nápad!

  • Aja | 19. 5. 2006 22:33

    Vypadá to skvěle, vyzkouším s květákem

  • Christine | 19. 5. 2006 18:53

    Tak jsem vyzkoušela s květákem a podruhé se špenátem a strouhaný sýr jsem smíchala napůl s fetou. Sklidila jsem obrovský úspěch. Děkuji. Skvělé, jednoduché a rychlé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zelenina
Pokrmy Přílohy Ze zeleniny Zeleninové Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hladká mouka Květák Prášek do pečiva Rostlinný olej Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

21
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
16
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
10
Klasické lečo
Klasické lečo
10
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
10
Tvaroh po provensálsku
Tvaroh po provensálsku

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Květákové placičky se šunkou
Květákové placičky se šunkou
Květákové placky (DUKAN)
Květákové placky (DUKAN)
Květákové překvápko
Květákové překvápko
Květákové řezy II.
Květákové řezy II.
Květákové řezy s tvarohem a ořechy
Květákové řezy s tvarohem a ořechy
Květákové řízky
Květákové řízky
  • Recepty.cz
  • Květákové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact