Surový květák nastrouháme na struhadle na jablka, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, mouku, mléko, strouhanku a žloutky, najemno nastrouháme i cibuli a česnek, okořeníme. Nakonec vyšleháme sníh z bílků a zlehka promícháme. Na pánvi tvoříme lžičkou malé placky, které smažíme z obou stran.
2
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou přílohou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Olga V.
|3. 9. 2010 16:13
:-)
Alexandra Daňková
|11. 7. 2009 13:31
dneska jsem zkoušela toto jídlo k obědu. Udělala jsem ho z vařeného květáku a nepřidávala mléko. Trochu mi tam vadila ta cibule, moc se mi do toho jídla nehodila. Jsem zvyklá na placky bez ní. Dávám za 2
Mirka P.
|6. 12. 2008 11:47
Moniko, tak to teda nevim. Já mám zase štěstí pouze na surové květáky a milé ne a ne sehnat. Pěkný den!
Tereza J.
|6. 12. 2008 10:30
Monika, poradím : kúpte "syrový" květák, a placky sa určite podaria :)))))))))))))))
monika prochazkova
|5. 12. 2008 11:56
ja bych ten recept moc rada vyzkousela, ale nevim, kde sehnat surovy kvetak. zatim jsem mela stesti jen na same mile kvetaky. poradite mi?