Květák uvaříme do měkka, dáme do misky, rozmačkáme, přidáme nastrouhanou nivu (brynzu), na kostičky nakrájenou šunku, pepř (pozor na sůl, niva je slaná). Směs promícháme, přidáme mouku a trochu strouhanky, aby bylo těsto hustší.
2
Z těsta vytváříme kuličky (nebo malé placičky), které obalujeme ve strouhance a smažíme do zlatova.
Místo brynzy nebo nivy jsem dala normální sýr. A v pohodě. Maličkaté kostičky šunky. Podle mě se to povedlo. Sýru ale rozhodně víc než 100g, a šunky taky. Já jsem měla 200g šunky a možná bych i maličko přidala.
Lída
|20. 10. 2010 17:40
:-) musím říct, že když jsem četla tyto recenze, chtěla jsem si najít jiný recept, ale nakonec jsem ho zkusila a zadařilo se, kuličky se mi povedli a jsou moc dobré i děti chtěli přidat :-) jenom chci podotknout nepřidávat žádné vejce!!! a udělejte si těsto opravdu tužší
Světlana Čelechovská
|2. 10. 2007 13:02
...autorka asi zapomněla na vajíčko...do tohoto množství - myslím tím celý květák bych klidně dala dvě...
anonym
|14. 5. 2007 19:30
Právě jsem dosmažila kuličky, nevím, co jsem udělala špatně, ale kuličky se mi rozpadaly a nedržely pohromadě :-((((
Janča Koelblová
|10. 11. 2006 17:52
Jídlo bylo výborné, jen si nejsem jistá, jestli té strouhanky a mouky jsem dala tak jak má být. Při smažení byly placičky hodně křehké a dlouho se mi smažily.