• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Květákové kuku
Napište svůj komentář k receptu

Květákové kuku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Původem íránský pokrm podobný omeletě budete mít raz dva hotový. Připravíte jej z květáku, který báječně chutná v kombinaci se sýrem cottage, petrželkou, česnekem či kurkumou. Hotové jídlo je nejlepší s řeckým jogurtem a granátovým jablkem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks květák
    • 4
      lžíce ghí
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička římský kmín
    • 0,50
      lžička kurkuma
    • 6
      lžíce petrželka
    • 5
      ks vejce
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 1,50
      lžíce rýžová mouka
    • 1
      kelímek sýr cottage
  • Na ozdobu:
    • 1
      ks řecký jogurt - pravý
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks granátové jablko
    • černý pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 200 °C.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Květák omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky, ty následně nasekejte najemno.
3
Ve velké pánvi (nejlépe vhodné do trouby) rozehřejte ghí. Přidejte květák, na kostičky nasekanou cibuli s česnekem, ochuťte solí, pepřem, kmínem, kurkumou a petrželkou. Restujte 6–8 minut, květák by měl mírně změknout. Ztlumte teplotu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
V míse si smíchejte vejce, prášek do pečiva, rýžovou mouku a sýr. Přelijte květák a krátce promíchejte. Uhlaďte povrch a vložte do trouby. Pečte 15–20 minut. Poslední 2 minuty přepněte na režim gril, aby povrch mírně zhnědl.
5
Podávejte s řeckým jogurtem, granátovým jablkem a pepřem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrášková Frittata

Hrášková Frittata

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Frittata

Frittata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý pepř Česnek Cibule Ghí Granátové jablko Kurkuma Květák Olivový olej Pepř mletý Petrželka Prášek do pečiva Řecký jogurt - pravý Římský kmín Rýžová mouka Sůl Sýr Cottage Vejce

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Slaný koláč s pórkem

Slaný koláč s pórkem

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

25
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
22
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
18
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 18. 9. 2025: Kdo udělá důležité rozhodnutí a komu se splní tajné přání?

Denní horoskop na čtvrtek 18. 9. 2025: Kdo udělá důležité rozhodnutí a komu se splní tajné přání?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Květákové karbanátky
Květákové karbanátky
Květákové karbanátky (placičky) se žampiony
Květákové karbanátky (placičky) se…
Květákové karbanátky II.
Květákové karbanátky II.
Květákové kuličky s nivou
Květákové kuličky s nivou
Květákové makarony
Květákové makarony
Květákové muffiny
Květákové muffiny
  • Recepty.cz
  • Květákové kuku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact