Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, ocedíme a drobně usekáme. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem, v němž jsme rozkvedlali žloutky, sůl, rozehřátou heru a necháme prosáknout a po chvíli je obrátíme.
2
Do žemlí vmícháme květák, polovinu dávky mouky a po potom tuhý sníh z bílků a zbytek mouky. Těsto vložíme do pěti čtvrtlitrových hrníčků (plníme jen do tří čtvrtin) vymaštěných tukem. Hrnečky pokryjeme čtverci alobalu, které pevně přeložíme přes okraje, hrnečky vložíme do hrnce s trochou vařící vody, hrnec přiklopíme poklicí a vaříme mírným varem asi 35 minut.
3
Poté hrnečky vyjmeme, necháme stát 3 minuty, tenkým nožem oddělíme knedlíky od hrnečků, vyklopíme je, nakrájíme na plátky a hned podáváme pokapané máslem a s přílohou zeleninového salátu.