do květákových karbanátku dávám ještě strouhaný sýr a česnek, a je to výborné ;-)
Jo a ještě doplněk k mému předchozímu komentáři: Když už jste v tom strouhání, výsledek bude ještě lepší, když do toho přistrouhnu docela malounko syrového celeru a petržele a samozřejmě na drobno pokrájím taky kousek cibulky.
Mno, i když dělám cosi podobného, posouzení nechávám na ctěném čtenářstvu. K vařenému květáíku přidám strouhaný sýr (cca 2:1) a na velmi malé kousky (cca 3 x 3 mm) pokrájené rajče (v poměru ke květáku cca 10-15:1). Přidám malounko muškátového oříšku, usekanou zeleninovou nať (libeček, petržel, celer), na 1 květák asi lžíci hrubé krupice (bez bobtnání), 2 žloutky + sníh ze 2 bílků, trochu soli - a hlavně - žádnou strouhanku. Smažím v oleji, příloha - bramborová kaše nebo vařený brambor a především: hromada salátu z čerstvé zeleniny.
Dnes jsem je delala k obedu a je to mnamka :-)
Alenka, karfiol nechám dobre odkvapkať, takže tej krupice na zahustenie dávam maximálne 1-2 lyžice, to nemôže mať chuť cesta, vždy to má chuť karfiolu. Strúhanku na zahustenie nepoužívam, príliš vysušuje. V ingredienciách je preto, lebo viem, že niekto dáva prednosť strúhanke:)))
Take davam strouhanku a jeste pridavam Nivu,ma to potom zvlastni chut...
Moc dobré. Já dávám žloutky a pak sníh. Jsou pak super nadýchané. A taky dávám muškátový oříšek. Ale jen trochu. Nedávám krupici. jen trochu strouhanky, aby to mělo spíš chuť květáku a ne těsta. A když spěchám, ani květák nevařím a nastrouhám ho syrový.