• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Květákové karbanátky II.
Napište svůj komentář k receptu

Květákové karbanátky II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květákové karbanátky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks květák
    • 2
      ks vejce 1-2 (dle velikosti květáku)
    • sůl
    • pepř mletý
    • strouhanka
    • krupice dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Květák uvaříme do měkka, necháme dobře okapat a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a tolik krupice, aby se daly formovat karbanátky. Dobře promícháme.
2
Krupice dáme nejprve méně a necháme ji 15 minut nabobtnat, pokud je jí málo, přidáme. Potom tvarujeme karbanátky, obalujeme ve strouhance a smažíme z obou stran.
3
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem, případně s tatarkou nebo jogurtovou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Bramborovo-květákové karbanátky

Bramborovo-květákové karbanátky

Květákové karbanátky (placičky) se žampiony

Květákové karbanátky (placičky) se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • misak35 | 7. 8. 2013 13:08

    Skvělé :)

  • verunka | 12. 9. 2012 12:53

    do květákových karbanátku dávám ještě strouhaný sýr a česnek, a je to výborné ;-)

  • Anonym | 22. 8. 2007 21:39

    Jo a ještě doplněk k mému předchozímu komentáři: Když už jste v tom strouhání, výsledek bude ještě lepší, když do toho přistrouhnu docela malounko syrového celeru a petržele a samozřejmě na drobno pokrájím taky kousek cibulky.

  • Anonym | 22. 8. 2007 21:16

    Mno, i když dělám cosi podobného, posouzení nechávám na ctěném čtenářstvu. K vařenému květáíku přidám strouhaný sýr (cca 2:1) a na velmi malé kousky (cca 3 x 3 mm) pokrájené rajče (v poměru ke květáku cca 10-15:1). Přidám malounko muškátového oříšku, usekanou zeleninovou nať (libeček, petržel, celer), na 1 květák asi lžíci hrubé krupice (bez bobtnání), 2 žloutky + sníh ze 2 bílků, trochu soli - a hlavně - žádnou strouhanku. Smažím v oleji, příloha - bramborová kaše nebo vařený brambor a především: hromada salátu z čerstvé zeleniny.

  • Ida Juřicová | 22. 8. 2007 18:22

    Dnes jsem je delala k obedu a je to mnamka :-)

  • Tereza J. | 18. 7. 2007 20:57

    Alenka, karfiol nechám dobre odkvapkať, takže tej krupice na zahustenie dávam maximálne 1-2 lyžice, to nemôže mať chuť cesta, vždy to má chuť karfiolu. Strúhanku na zahustenie nepoužívam, príliš vysušuje. V ingredienciách je preto, lebo viem, že niekto dáva prednosť strúhanke:)))

  • marcela slamdeckova | 1. 2. 2006 19:15

    Take davam strouhanku a jeste pridavam Nivu,ma to potom zvlastni chut...

  • Alena Hanusová | 31. 1. 2006 14:29

    Moc dobré. Já dávám žloutky a pak sníh. Jsou pak super nadýchané. A taky dávám muškátový oříšek. Ale jen trochu. Nedávám krupici. jen trochu strouhanky, aby to mělo spíš chuť květáku a ne těsta. A když spěchám, ani květák nevařím a nastrouhám ho syrový.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Krupice Květák Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salámový aspik

Salámový aspik

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Krémová polévka

Krémová polévka

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
17
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
15
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
15
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
14
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Květákové flíčky se slaninou
Květákové flíčky se slaninou
Květákové karbanátky
Květákové karbanátky
Květákové karbanátky (placičky) se žampiony
Květákové karbanátky (placičky) se…
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuličky s nivou
Květákové kuličky s nivou
Květákové makarony
Květákové makarony
  • Recepty.cz
  • Květákové karbanátky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact