Růžičky květáku povaříme ve vodě s kostkou bujónu a scedíme. Pekáč vymažeme máslem nebo olejem. Každou růžičku květáku zavineme do plátku anglické slaniny a uložíme na pekáč, posypeme nakrájenými paprikami, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a nakonec posypeme nastrouhanými sýry a dáme pozvolna péct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
airiina*
|25. 1. 2016 13:50
Moc dobře schovaný květák... i pro ty, co ho "nepreferují"...
sandokan
|12. 10. 2012 09:32
Chutná to jako buvolí sračky smíchaný s chcankam
Katka
|23. 3. 2011 07:03
Výborné :-))
Anonym
|7. 2. 2007 23:45
Bez slaniny a bujonu. Normální zapečený květák.
Jitka Menšíková
|7. 2. 2007 12:46
Zrovna jsme dojedli, bylo to vynikající! Jednoduché na přípravu a lepší než klasický smažený květák, určitě budu dělat častěji
Zdena z JM
|6. 9. 2006 13:04
Trochu jsem si to usnadnila-uvařený květák jsem nakrájela nadrobno,do remosky jsem dala vrstvu květáku,na kostičky nakrájené uzené maso,vrstvu papriky a zase květák.Nakonec jsem to posypala nivou.Vajíčka a smetanu jsem vynechala, aby to bylo dietnější.Bylo to vynikající.Jen tak samotné se zeleninovým salátem.Dávám 1.
Petr Mikán
|24. 7. 2006 12:38
Máš tam zelenou papriku, tak proč tam chceš dávat brokolici kvůli barevnosti??
Michaela Atherton
|13. 7. 2006 13:45
myslim, ze mezi kvetak schovam i brokolici, aby to bylo vicebarevne.
Mirka
|13. 7. 2006 09:01
Výborné. Není co dodat-jen slova chvály.
Leňule
|11. 7. 2006 09:34
bylo to vážně moc dobré....mňamka ;-)
Martina portschova
|11. 7. 2006 08:12
hm tak to je super zkouším jdu do kramu
zina
|1. 7. 2006 17:48
Místo anglické dám uzené na cibulce a muškátový květ.