Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit.
2
Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k najemno nakrájené cibuli. Když je květák poloměkký, tak ho vyjmeme a do vývaru nasypeme zeleninu a trochu zamíchaná syrová vejce.
3
Květák na hrubo posekáme a přidáme do polévky.
4
Krátce povaříme, dosolíme a po odstavení přidáme posekanou petrželku (pažitku).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michal
|5. 2. 2013 18:06
V postupu neni řeč o té krupici
Pavlína
|21. 10. 2011 10:27
polévka je výborná !!!! :-[
Daniela
|3. 11. 2010 18:29
Polévka s květákovými knedlíčky:Na cihuli,kterou zpěním dám zeleninu do polévky druhy,kterémám ráda.Přidám dosti květáku nechám vařit s bobkovým listem.Zvlášť uvařím druběží játra asi dva kusy a dva až tři kusy drubežích žalůdků.Když je květák a drůbky uvařené vyndám z polévky.Květák rozmačkám vidličkou a drůbky hodně jemně nakrájím. Spojíms vajíčkem.osolím,opepřím přidám trochu strouhanky aby hmota pěkně držela.Udělám malé knedlíčky,které zavařím do polévky.Nakonec petrželku pro ozdobu. Doporučuji moc dobré.
Já vařím květák společně se zeleninou a krupici(kterou v postupu nějak postrádám) hned na začátku v hrnci osmažím na kousku másla.Květák nevyndavám,jen nahrubo rozšťouchám...
Oldřich Gargulák
|9. 8. 2008 11:19
Paní Jitka Červenková zde má 13 srozumitelných receptů. Myslím, že tento je vyjímečný tím, že kuchaři dává možnost seberealizace: od běžného zahuštění krupicí se ztracenými vejci nebo vaječnou sedlinou, přes kapání a noky (i jen sněhové) až po svítek. Nebo ještě álla bujon-žloutky nesrazit varem. Na něco jsem zapomněl?
Tereza J.
|9. 8. 2008 07:16
Danka, ten recept je fakt šalamúnsky písaný, kto je kuchár začiatočník, môže mať problém. Je to chaotické. Takto zvyknú písať recepty v niektorých časopisoch. Najprv všetko narežete, dáte toto tam a toto tam, proste chaos, nemá to časovú postupnosť.
Dana Minaříková
|9. 8. 2008 01:29
Musím se smát předchozím příspěvkům :o))))Tuto polévku občas vařím, jen krupici nesypu do polévky, ale na Heře jí trochu opražím a pak zaliju vejci, nechám za stálého míchání srazit a pak dám do polévky. A polévu ochutím vegetou. Dobrou chuť.
Jiří Nyúl
|8. 8. 2008 15:15
Sám o sobě je to recept skvělý. Paní autorce přesto doporučuji intenzívní stylistická cvičení, pokud se tomu nenaučila již na ZŠ. Komu chybí spolehlivá kuchařská rutina, ten zůstane toiž na pochybách (viz předchozí příspěvky) a vyjde mu z toho nanejvýš tak nějaký hundefraß...
Jaroslava Žáčková
|11. 9. 2007 11:40
Kam se dává v receptu uvedená krupička?
Anonym
|30. 12. 2006 23:58
A co ten květák pokrájet hned na menší kousky? Krapet by to urychlilo a zjednodušilo vaření.
Mila
|30. 12. 2006 21:16
Moc velka dobrutka, davam 1
Pepa kamarád nivy
|4. 1. 2005 12:00
Nepíše se kolik vody tak si myslím, že tam dám tolik vody aby to bylo hustý " přiměřeně", nebo tam dám přiměřeně, aby to nebylo tak hustý, ještě si to musím rozmyslet.
Jana Wernischova
|3. 1. 2005 11:28
Pepo, autorka se jenom upsala. Čti to jako "a do vývaru nasypeme krupici a trochu zamíchaná syrová vejce". Ta polívka bude dobrá, neboj - jen počítej s tím, že buď bude hodně hustánebo jí bude pořádná porce. 6 lžic krupice a 2 celá vejce už dokážou opravdu zahustit
Pepa kamarád nivy
|20. 12. 2004 11:28
Tu krupici přimícháme asi do vajec ? Není udáno kdy se dává do polévky.. ?