V postupu neni řeč o té krupici
polévka je výborná !!!! :-[
Polévka s květákovými knedlíčky:Na cihuli,kterou zpěním dám zeleninu do polévky druhy,kterémám ráda.Přidám dosti květáku nechám vařit s bobkovým listem.Zvlášť uvařím druběží játra asi dva kusy a dva až tři kusy drubežích žalůdků.Když je květák a drůbky uvařené vyndám z polévky.Květák rozmačkám vidličkou a drůbky hodně jemně nakrájím. Spojíms vajíčkem.osolím,opepřím přidám trochu strouhanky aby hmota pěkně držela.Udělám malé knedlíčky,které zavařím do polévky.Nakonec petrželku pro ozdobu. Doporučuji moc dobré.
Já vařím květák společně se zeleninou a krupici(kterou v postupu nějak postrádám) hned na začátku v hrnci osmažím na kousku másla.Květák nevyndavám,jen nahrubo rozšťouchám...
Paní Jitka Červenková zde má 13 srozumitelných receptů. Myslím, že tento je vyjímečný tím, že kuchaři dává možnost seberealizace: od běžného zahuštění krupicí se ztracenými vejci nebo vaječnou sedlinou, přes kapání a noky (i jen sněhové) až po svítek. Nebo ještě álla bujon-žloutky nesrazit varem. Na něco jsem zapomněl?
Danka, ten recept je fakt šalamúnsky písaný, kto je kuchár začiatočník, môže mať problém. Je to chaotické. Takto zvyknú písať recepty v niektorých časopisoch. Najprv všetko narežete, dáte toto tam a toto tam, proste chaos, nemá to časovú postupnosť.
Musím se smát předchozím příspěvkům :o))))Tuto polévku občas vařím, jen krupici nesypu do polévky, ale na Heře jí trochu opražím a pak zaliju vejci, nechám za stálého míchání srazit a pak dám do polévky. A polévu ochutím vegetou. Dobrou chuť.
Sám o sobě je to recept skvělý. Paní autorce přesto doporučuji intenzívní stylistická cvičení, pokud se tomu nenaučila již na ZŠ. Komu chybí spolehlivá kuchařská rutina, ten zůstane toiž na pochybách (viz předchozí příspěvky) a vyjde mu z toho nanejvýš tak nějaký hundefraß...
Kam se dává v receptu uvedená krupička?
A co ten květák pokrájet hned na menší kousky? Krapet by to urychlilo a zjednodušilo vaření.
Moc velka dobrutka, davam 1
Nepíše se kolik vody tak si myslím, že tam dám tolik vody aby to bylo hustý " přiměřeně", nebo tam dám přiměřeně, aby to nebylo tak hustý, ještě si to musím rozmyslet.
Pepo, autorka se jenom upsala. Čti to jako "a do vývaru nasypeme krupici a trochu zamíchaná syrová vejce". Ta polívka bude dobrá, neboj - jen počítej s tím, že buď bude hodně hustánebo jí bude pořádná porce. 6 lžic krupice a 2 celá vejce už dokážou opravdu zahustit
Tu krupici přimícháme asi do vajec ? Není udáno kdy se dává do polévky.. ?