Oblíbená pizza existuje v mnoha obměnách. Zkuste třeba tu z květákového těsta smíchaného s parmezánem. Originální chuť si ještě vylepšete dalšími vašimi oblíbenými sýry, pestem nebo zeleninou - fantazii se skutečně meze nekladou.
Předehřejte si troubu na 180 °C. Květák očistěte, rozeberte na malé růžičky a rozmixujte je v mixéru zhruba do podoby "rýže". Rozprostřete květák na plechu vyloženém pečícím papírem a pečte 15 minut.
Po vyjmutí z trouby vyždímejte přes čistý ubrousek z květákové rýže přebytečnou vodu, přesuňte do misky a prošlehejte s vejcem, sušenými bylinkami, solí a pepřem. Na závěr přidejte strouhaný parmazán a promíchejte.
3
těsto přesuňte na plech vyložený pečícím papírem a utvořte cca 0,5 cm silnou placku. Tu pečte na 180 °C cca 20 minut v troubě, dokud nezpevní, poté přidejte oblíbené sýry, zeleninu, rajčatové sugo nebo pesto a ještě chvíli zapečte, dokud sýr na povrchu květákové pizzy nezezlátne.