Uvaříme do měkka květák spolu s oloupanými brambory. 1/3 květáku si odděláme a nakrájíme na drobno. Zbytek květáku spolu s bramborami rozmixujeme a přidáme do vývaru. Potom přidáme nasekaný květák a petrželku. Polévka se nemusí vůbec zahušťovat, můžete ještě přidat trochu smetany na chuť.
Dál jsem tento recept podle vás a byla výborná :-)
VěrA
|23. 1. 2007 22:55
Květák nemixuju, ale usekám, bramboru dávám na 1,5 litru jednu nebo žádnou. A k chuti květáku mi pasuje krapet muškátového oříšku a libečku a taky ta smetánka (nebo lučina). A někdy do květákové polévky před dovařením nakrájím na drobno kousek rajčete, jen tak, aby se moc nerozvařilo, je to pak chuťově zajímavá kombinace, ale to množství rajčete radím nepřehnat.
Alžběta
|8. 11. 2006 15:30
tak váš recept jsem si trochu upravila k obrazu svemu, nicmene jste me inspirovala, protoze jsem se chtela naucit kvetakovou kremovou. brambory v polevce - tedy krome bramboracky - moc nemusime, takze jsem je tam vubec nedala a radeji zahustila moukou v mlece. no a kdyby se mi trochu neutrhla ruka s m. kvetem, tak je to opravdova delikatesa.. :-) diky
luckymili
|18. 7. 2006 14:19
U nás hodně oblíbená, přidávám nakonec osmaženou cibulku na kostičkách uzené slaniny, špetku muškátového oříšku a pár kapek maggi /namísto vegety/.
Alena Tarabová
|14. 7. 2006 12:11
Tak to jste mi kápla do noty, už nevím co s květákem, díky za recept.