Květák očistěte a zbavte listů tak, aby se ale nerozpadal. Pokud ho máte raději měkčí, dejte ho předvařit na pár minut do osolené vody, ale není to nezbytně nutné.
2
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Hlavu květáku pak položte na prkénko, tvořte do ní koncem vařečky otvory a ty plňte slaninou (případně kdo má rád třeba i salámem).
3
Sýry nastrouhejte, do misky k nim rozklepněte vajíčka, přidejte nasekané bylinky a těstíčko promíchejte. Lžící potom utvořte kolem květáku sýrový obal.
4
Na dno pekáčku položte alobal, posaďte na něj obalený květák a vše dejte do trouby.
5
Asi po 20 minutách, kdy se vytvoří pevnější krusta, květák přikryjte druhým kouskem alobalu a nechte ho dalších 25 minut péct. Pak ho stačí jen vyndat, nakrájet a podávat.