Na čtvrtky nakrájený květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pórek nakrájíme na kolečka. Začneme urovnávat jednotlivé suroviny do zapékací nádoby, větší růžičky květáku můžeme rozpůlit, květák rozprostřeme v zapékací nádobě, kterou si předem vymažeme máslem. Květák posypeme nakrájeným pórkem a připravíme ochucené mléko se sýrovou omáčkou. Nejdříve mléko ohřejeme, osolíme, trochu opepříme a necháme v něm rozpustit polovinu předepsané porce ementálu, který před vmícháním do mléka nastrouháme. Mléko se sýrem dochutíme muškátovým oříškem, vše spolu dobře promícháme. Omáčkou zalejeme květák s pórkem, směs zalitou omáčkou posypeme zbylým sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě asi 15minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
vilda babič
|11. 7. 2008 12:40
včera jsem dělala, neměla jsem bohužel pórek, použila jsem cibuli ...ale i tak to bylo vynikající a jen jsme si mlaskali, recept putuje do oblíbených,děkuji paní Marii za recept, Babičová