Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Salám a slaninu nakrájíme na drobno (slaninu můžeme předem trochu osmažit na pánvičce), na hrubo nastrouháme hermelín. Pekáček vymažeme tukem, rozložíme uvařený květák smíchaný se salámem, osolíme, okořeníme, posypeme slaninou a dáme péct, po chvíli zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme hermelínem. Ještě zapečeme, až sýr vytvoří kůrčičku.
Tento recept už jsem dlouho nedělala, ale myslím, že zapékám klasicky, na 150-180st. a délku odhaduji zhruba půl hodiny. Prostě dokud se ta vajíčka nesrazí.
Janaa
|20. 7. 2012 19:03
Na kolik stupňů dáváte péct? A zhruba na jak dlouho prosím?
pepa
|17. 3. 2012 11:59
bez masa se zije lip, nam, zviratum i prirode.
Jarka
|7. 11. 2007 12:00
Právě jsme dojedli a moc nám chutnalo. A bylo to raz dva.
Andra
|24. 1. 2007 08:17
Zaujímavá kombinácia... Doposiaľ som zapečený karfiol nerobila, ale odteraz už určite budem. Chutná a rýchla večera.