Květák omyjeme a uvaříme v osolené vodě s mlékem do měkka. Vyjmeme a vývar uchováme.
2
Mouku opražíme nasucho do světle žluta, přidáme olej, promícháme a zředíme vývarem z květáku. Dobře provaříme a do hotové omáčky vložíme najemno nastrouhaný sýr. Povaříme, dokud se nerozpustí.
3
Květák vložíme do omáčky a podáváme s bramborem nebo těstovinami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka K.
|10. 2. 2006 14:05
Paní Oumarová, moc Vám děkuji za tyto recepty pro děti! Mám téměř 2-letou dceru a toto je pro nás další inspirace!:-)
Tereza Jarčušková
|10. 2. 2006 12:22
Teraz ma napadlo, ja by som to pre dospelých nechala presne podľa receptu, len povrch by som posypala drveným farebným korením ( nie mletým ).
Tereza Jarčušková
|10. 2. 2006 11:56
Ako deti sme zbožňovali ( aj tezaz si občas dáme ) uvarený karfilo preliaty maslom a posypaný kakaom a práš. cukrom.
Jaroslava Oumarová
|10. 2. 2006 11:28
Airan, pro dospělé je tohle jídlo trochu mdlé, musela byste jej okořenit a asi bych použila nějaký výraznější sýr aspoň jako doplnění. Taky bych asi použila cibulovou jíšku:-).
Airan
|10. 2. 2006 09:37
Tak tohle by mohlo klidne nest nazev "nejen pro deti" :-)) Dekuji za jednoduchy a vyborny napad.