ks
květák
střední, krátce předvařený v osolené vodě
400
g
semolinové těstoviny
- uvařit dle návodu, scedit
olej
1
ks
cibule
- velká
250
g
moravská slanina
nebo anglická
120
g
sýr niva
česnek
2-3 stroužky nebo česnekové výhonky (2-3 hrsti)
2
ks
rozšlehané vejce
sůl
a pepř dle chuti
máslo
Postup přípravy receptu
1
Na trošce oleje orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme orestovat pokrájenou slaninu a nakonec i nasekaný česnek nebo česnekové výhonky.
2
Krátce předvařený květák v osolené vodě scedíme, pokrájíme a dáme do větší mísy, ke květáku přidáme uvařené těstoviny, česnekovo-slaninovou směs, nastrouhanou Nivu a vejce. Vše promícháme, nasypeme do vymaštěné zapékací mísy, poklademe hoblinkami másla, přiklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut. Poté odklopíme a necháme zvrchu mírně zezlátnout.