Květák očistíme a rozebereme na růžičky, vaříme v osolené vodě 10 minut. Z bílků ušleháme sníh, mraženou zeleninovou směs necháme částečně rozpustit (můžeme použít jakoukoliv zeleninovou směs - podle chuti. Stačí klasika - mrkev+hrášek+kukuřice, ale mohou být i houby atd.).
2
Ušleháme žloutky, přidáme sůl, pepř a podravku, je možné okořenit i paprikou a dále opět kořením, podle chuti. Přímícháme zeleninu a květák, který před tím pokrájíme na menší kousky, přidáme strouhaný tvrdý sýr (opět dle vlastní volby) a nakonec lehce vmícháme sníh.
3
Zapékací formu vymažeme máslem nebo margarínem a dáme do trouby - cca 200 °C, 20 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdena
|18. 3. 2007 13:29
Právě jsme dojedli,moc jsme si pochutnali.Je to lehké jídlo,dětem také chutnalo. Dávám 1
Ilona Landová
|1. 4. 2006 12:43
Před chvílí jsme dojedli, moc dobré, vylepšila jsem to pokrájenou slaninou na kostičky a čerstvými bylinkami.
Jana Han
|3. 11. 2005 17:45
Vyborna vecere! Pekacek pred pecenim jsem vysypala strouhankou a take povrch posypala strouhankou, parmezanem a pokladla nekolika malo kousky masla. Super recept.
evaf
|2. 11. 2005 19:40
Mnam.Moc mi to chutnalo.A je tam spousta mista na fantazii.Ten naslehany snih to vyborne zlehci.Davam 1 :-)