Připravíme si světlou máslovou jíšku, zalijeme mlékem, smetanou a osolíme. Necháme povařit. Do zapékací mísy rozložíme růžičky uvařeného květáku, hrášek a vše zalijeme připravenou jíškou. Posypeme strouhaným sýrem, rozmíchaným ve vajíčku a zapečeme v rozpálené troubě na 185 °C.
Zajímavá úprava květáku. Já, protože květák zrovna nemiluji, jsem si stejně upravila žampiony a také to bylo velmi dobré.
Anonym
|26. 2. 2008 17:58
Jo, je to dobrý, příjemná změna s květákem, ale příště zkusím ještě něco, třeba na kousky kuřecí maso, možná navrch rajčata...
Eva Staňková
|26. 2. 2008 17:24
Právě jsem to šoupla do trouby, tak uvidíme. Do smetanové jíšky jsem přihodila dva tavené sýry a okořenila špetkou kari, tvrdý sýr jsem měla jen uzený, ale už je tam, myslím, že by to mohla příchuť uzeného příjemně obohatit. Dám vám vědět, jak to dopadlo
Jana
|15. 5. 2007 20:56
Dnes jsem dělala na oběd. Neměla jsem hrášek, tak jsem to dělala bez hrášku. Jíšku jsem okořenila Vegou (ze zdravé výživy). Byla to mňamka, dávám za 1, určitě se k receptíku budu vracet.