• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Květák se sýrovou čepicí
Napište svůj komentář k receptu

Květák se sýrovou čepicí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květák se sýrovou čepicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks květák
    • 150
      g hrách
    • 1
      vejce
    • 100
      ml mléko
    • 50
      g hladká mouka
    • 150
      g sýr
    • 50
      g máslo
    • 250
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si světlou máslovou jíšku, zalijeme mlékem, smetanou a osolíme. Necháme povařit. Do zapékací mísy rozložíme růžičky uvařeného květáku, hrášek a vše zalijeme připravenou jíškou. Posypeme strouhaným sýrem, rozmíchaným ve vajíčku a zapečeme v rozpálené troubě na 185 °C.
2
Jako přílohu podáváme brambory s pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MJG | 16. 9. 2015 11:17

    Je to moc dobre. Urcite tam nedavejte zadnou vegetu ani jiny sajrajt. Dobre je pridat nasekanou petrzelku nebo pazitku. Mnam. <3

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 7. 2014 22:02

    Zajímavá úprava květáku. Já, protože květák zrovna nemiluji, jsem si stejně upravila žampiony a také to bylo velmi dobré.

  • Anonym | 26. 2. 2008 17:58

    Jo, je to dobrý, příjemná změna s květákem, ale příště zkusím ještě něco, třeba na kousky kuřecí maso, možná navrch rajčata...

  • Eva Staňková | 26. 2. 2008 17:24

    Právě jsem to šoupla do trouby, tak uvidíme. Do smetanové jíšky jsem přihodila dva tavené sýry a okořenila špetkou kari, tvrdý sýr jsem měla jen uzený, ale už je tam, myslím, že by to mohla příchuť uzeného příjemně obohatit. Dám vám vědět, jak to dopadlo:)

  • Jana | 15. 5. 2007 20:56

    Dnes jsem dělala na oběd. Neměla jsem hrášek, tak jsem to dělala bez hrášku. Jíšku jsem okořenila Vegou (ze zdravé výživy). Byla to mňamka, dávám za 1, určitě se k receptíku budu vracet.

  • eva | 2. 7. 2005 17:45

    navarili sme a mali sme chutnu veceru...vdaka

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrách Květák Máslo Mléko Šlehačka Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Masové závitky

Masové závitky

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

70
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
25
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
9
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Květák s mletým masem po boloňsku
Květák s mletým masem po boloňsku
Květák s těstovinami ala mozeček
Květák s těstovinami ala mozeček
Květák se slaninou v bešamelu s nivou
Květák se slaninou v bešamelu s nivou
Květák v mletém mase dušený
Květák v mletém mase dušený
Květák v semolinových těstovinách - zapékaný
Květák v semolinových těstovinách -…
Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Květák se sýrovou čepicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact