• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Květák se sýrovou čepicí
Napište svůj komentář k receptu

Květák se sýrovou čepicí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květák se sýrovou čepicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks květák
    • 150
      g hrách
    • 1
      vejce
    • 100
      ml mléko
    • 50
      g hladká mouka
    • 150
      g sýr
    • 50
      g máslo
    • 250
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si světlou máslovou jíšku, zalijeme mlékem, smetanou a osolíme. Necháme povařit. Do zapékací mísy rozložíme růžičky uvařeného květáku, hrášek a vše zalijeme připravenou jíškou. Posypeme strouhaným sýrem, rozmíchaným ve vajíčku a zapečeme v rozpálené troubě na 185 °C.
2
Jako přílohu podáváme brambory s pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MJG | 16. 9. 2015 11:17

    Je to moc dobre. Urcite tam nedavejte zadnou vegetu ani jiny sajrajt. Dobre je pridat nasekanou petrzelku nebo pazitku. Mnam. <3

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 7. 2014 22:02

    Zajímavá úprava květáku. Já, protože květák zrovna nemiluji, jsem si stejně upravila žampiony a také to bylo velmi dobré.

  • Anonym | 26. 2. 2008 17:58

    Jo, je to dobrý, příjemná změna s květákem, ale příště zkusím ještě něco, třeba na kousky kuřecí maso, možná navrch rajčata...

  • Eva Staňková | 26. 2. 2008 17:24

    Právě jsem to šoupla do trouby, tak uvidíme. Do smetanové jíšky jsem přihodila dva tavené sýry a okořenila špetkou kari, tvrdý sýr jsem měla jen uzený, ale už je tam, myslím, že by to mohla příchuť uzeného příjemně obohatit. Dám vám vědět, jak to dopadlo:)

  • Jana | 15. 5. 2007 20:56

    Dnes jsem dělala na oběd. Neměla jsem hrášek, tak jsem to dělala bez hrášku. Jíšku jsem okořenila Vegou (ze zdravé výživy). Byla to mňamka, dávám za 1, určitě se k receptíku budu vracet.

  • eva | 2. 7. 2005 17:45

    navarili sme a mali sme chutnu veceru...vdaka

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrách Květák Máslo Mléko Šlehačka Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Ruské vejce

Ruské vejce

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

42
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
25
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
22
Margotkové řezy
Margotkové řezy
22
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
21
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Květák s mletým masem po boloňsku
Květák s mletým masem po boloňsku
Květák s těstovinami ala mozeček
Květák s těstovinami ala mozeček
Květák se slaninou v bešamelu s nivou
Květák se slaninou v bešamelu s nivou
Květák v mletém mase dušený
Květák v mletém mase dušený
Květák v semolinových těstovinách - zapékaný
Květák v semolinových těstovinách -…
Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Květák se sýrovou čepicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact